Maddes Årskrönika

Publicerat: 2014-01-01 Kl: 21:25:01 | I kategori: Allmänt

Jahapp då antar jag att det är dags igen. Syrran har ju till och med redan dragit sitt strå till stacken och berikat bloggen med ett inlägg :)
 
Förra året gjorde jag ju ett långt filmklipp som till och med blev i två delar då jag la upp den på tuben för den blev så lång! Så seriös orkar jag tyvärr inte vara denna gång, tror inte heller jag har lika mycket material som sist heller då det har varit dåligt med både film och kort ifrån året som gått.
 
Första delen av 2013 Jan-Mar
Jag startade året med en två veckors semester i solen i slutet av januari. Rocco fick under den tiden intensivträning med Mads på Segersta och Rangun fick gå på lite sparlåga hemma med mest vila och så fick jag Ebba att rida honom lite.
Första tävlingen blev på hemmaplan den 24 fabruari. LB:1 & LB:0 Thaleia gjorde sin första tävling, egentligen inte klar för det men det är ju så lätt att stoppa in henne när det ändå är hemma. Nyttig erfarnehet iaf.  Elton gick mkt jämnt om än inte så högt på 62% i båda klasserna och Rocco startade året med ett bottennapp.
Här kom dock räddningen för vår del då Nina Hoffman såg oss och erbjöd sin hjälp som vi tacksamt tog emot.
Under ett antal veckor åkte jag skytteltrafik till Wisbohammar i Gnesta med min vild, första tiden blev det tre gånger i veckan. Nina lyckades få ganska bra ordning på oss och nästa tävling  som bara var ett par veckor senare var jag ytterst tveksam till att ens starta men så blev det och vi lyckades iaf rida ihop dryga 65% i LA
Elton slog till med nästan 68% i LB.
Några veckor senare var det dags igen (fortfarande på hemmaplan - vilken tur med en ridklubb som har massa bra tävlingar!)
28 mars var helt klart en av årets bästa tävlingsdagar. Red tre hästar i fem starter under dagen.
LB:1 Sir Elton 70% och en 2:a plats Demeter 67,93%
LA:1 Sir Elton 64,4%,   Demeter 68,2% VINST!
MsvB:1 Rangun 66,32% och en 2:a plats

Rocco i en snöfylld hage i början av mars
Elton den 24/2
Rocco den 24/2
 
Andra delen April-Juni

Var i Gnesta hos Brolins och gjorde debut i MsvA med Rangun vilket gick skapligt på drygt 60%
Rangun kom 5:a i en MsvB:4 hos Gripens RF 21 april
4 maj knep vi en 3:e plats i samma klass hos ÖSLR på 67,17%
Många leriga hästar fick man skarpa fram innan det gick att rida! Här har Rangun gjort en lerinpackning..
Rangun på Strömsholm

Mr Magic anlände till Ekelund i juni!
 
Bella Calima anlände till oss!
 
Tredje delen juli - september

Vi genomförde först vårt stora årliga dressyrmeeting med bravour! Tyvärr fick jag inte delta själv då jag ej hade häst att rida :(
Vi skaffade en ny ponny till verksamheten Shaddow 13 som är en maxad D-ponny med lite egen vilja och till en början svag framåtbjudning men han har visat sig riktigt fin och utvecklats under det halvår han varit i vår ägo.
Gripens dressyrmeeting hade jag som vanligt full rulle med att hinna rida alla hästar! Rangun var helgens starkast lysande stjärna och vi placerade oss i varje start samt tog hem 2:a platsen i MsvB-Cupen endast något ynka poäng ifrån totalsegern!
Elton gick LA cupen med ok resultat de två första dagarna men valde att låta honom vara sista dagen och Rocco fick då istället ta hans plats efter att ha fulat ut sig i sina tidigare starter blev vi här placerade på 6:e plats 64,75%
Vi genomförde lyckade ridlägerveckor med nöjda elever  i juli-augusti :)
24-25 augusti åkte jag och Christina till Gensta och tävlade igen, Rocco tog en 2:a plats i LA:3 på 67% och Rangun och jag blev silvermedaljörer i DM i MsvB:4 på knappt 65%
1 september åkte jag och mamma till Järna där Rocco blev 4:a i LA:3 på 66,7% och gjorde sitt första MsvB kval i MsvC på 64,56%
22 september var det dags för Gripens tävlingar igen. Rangun blev 3:a i MsvB:4 på 65,54% och Demeter 4:a i LA:3 på 67,71%. Thaleia gjorde sin först bortatävling i dressyr  i LB på 63,16%
Lyckliga lektionsston på sommarbete!
Teamet hos Gripens RF
Älskade Elton
Min prins!!!
Nya skolhästen Palmir anlände till oss!
 
Tjejerna tog hem segern i HÄSKUNSKAP CUP på Strömsholm!
 
Sista och fjärde delen på året oktober-december
 

Vi skaffade en ny ponny till verksamheten lilla Lindens Cirial då 4år tror vi ska bli en framtida stjärna på ridskolan.
25 oktober kastade vi in en extra tävling då jag red tre hästar.  Thaleia tog sin första placering på dressyrbanan i LB:1 på 66,89% och en 3:e plats.
Rangun blev allvarligt sjuk och väl igång igen sedan var han inte helt ok när vi hade Monika så året har inte varit det bästa för oss.
Iprincip var största delen av andra halvan av 2013 månader jag bara vill spola tillbaka och aldrig återuppleva men så funkar ju inte livet så nu ser vi framåt mot ett lysande 2014.
 
Bra saker som hänt under året är att jag kom in på C-rtänarutbildningen som sedan startade i höstas och jag har nu genomfört halva kursen. Jag går även MsvC domarutbildning som de just gjort om och jag hoppas vara färdig domare om något år!
Rangun på Strömsholm
"Siri"
 
 
Ridklubben VANN ridborgarmärkeskampen!!! en hinderpark för 30.000:-
 
 
Nu när det varit juluppehåll vill man kunna passa på att träna lite extra, speciellt eftersom mina hästar också vilat mycket pga skada MEN vad händer då.. Jo magsjuka och lagom kry ifrån det blir man sparkad :(
Jag har iaf återhämtat mig ruskigt fort och idag har jag faktiskt ridit mina två busar lite lätt, i helgen är det ju hårdträning som gäller så vore ju bra om vi var lite igång.
 
Finns väl massor jag glömt nämna men det är som det är helt enkelt! :D
 
Kram Madde
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0