Utbrott..

Publicerat: 2014-02-26 Kl: 20:56:32 | I kategori: Allmänt

Har varit en riktigt bra dag med mycket gjort - sånär som på ett raseriutbrott från min sida.. Var skakis ganska långt efter dessutom. Man blir lätt det när man upplever en smått nära döden-upplevelse när unghästarna flyger som pop-corn runt en och två hundar skäller hysteriskt för de tycker det är hel-lattjo på andra sidan stängslet :/ Hästarna går ju "vägg i vägg" med hundarnas staket runt huset och så fort hästarna sprang lite så kom hundarna som spett och då tycker ju hästarna det är rätt kul att "leka" med hundarna.
Det tyckte inte jag som stod mycket olämpligt placerad, rosenrasenade klättrar jag över planket får tag i morfars odåga till hund (pappas springer ju bara undan den smarta j*vln) han piper dessutom något enormt så fort man petar på honom så gissa hur han lät när jag släpade honom i nackskinnet och kastade in honom i huset samtidigt som de som var inne kommer farande förskräckta över allt oväsen - trodde väl nån höll på att dö, vilket jag förvisso kanske ville få fram att det är lätt hänt när hästarna ska in och det är livat runt ikring.
Underlättar ju inte direkt.. Får se om Onyx vågar sig fram till mig nästa gång vi ses..
 
Det är inte alltid att bara knata in i hagen och ta hästarna inte. Stora djur som kan vara livsfarliga om man gör fel..
 
På förmiddagen red jag tre hästar, Rangun är ÄNTLIGEN i träning igen då den nedrans olycksfågeln sparkat på sig två gånger sedan jag kom hem :/ Han är jättefin då han rör sig bra och blivit mycket kvickare men formen är fortfarande det stora problemet även om han som sagt är riktigt fin. Han går gärna lite högt och då släpper han ju rätt som det är ryggen och så blir det pannkaka av allt, så fokus närmsta tiden nu är att verkligen få ut formen och rida mycket i låg/rund form. 
Rocco nästa häst ut, fick hjälp av mamma också och vi avslutade med att rida igenom MsvC:2 som jag ska tävla på tisdag. Inte bästa uppladdningen med att vi ska till Göteborg i helgen och den vilden inte ens kan promenera på Horse-Trainern men men jag måste komma ut på tävling nu för säsongen är redan igång sedan länge och jag har missat flera tävlingar. Han var fin men så sjukt mycket häst att rida - trotts att han är så liten.. :/ När jag ridit programmet sa mamma "- Ja det är väl 68% iaf" hmm det är ju rätt höga poäng och ritten var ju låångt ifrån vad vi borde kunna få till på träning åtminstonde men han tjänar ju massor med poäng på sin gång och snygghet ;P 
Jag planerar iaf att rida häcken av mig för att vi ska prestera på tisdag!!!
 
San Rocco <3
 
Efter Roccan hade Fia ridit fram Mille åt mig så det var bara att länga lädrena ett håll och kliva upp! LYX :D
Sjukt vad olika hästar jag har.. Först Rangun som helst kör "Giraff-style" sedan Rocco som är hmm svår.. Seg, jag får inte den framåtbjuding och eget driv jag önskar.. och så efter det höghuset Mille som mer än gärna ångar på i 300 och är så lätt men samtdigt stor och stark.. Men - jäklar vad skicklig man blir av att rida alla dessa olika typer av hästar!!
Vi är ju inte helt inkörda på varandra vilket är ganska självklart med tanke på att jag inte ridit honom speceillt mycket sista åren även om jag nu sista tiden trappat upp lite med tanke på att vi ska ut och glänsa på dressyrbanorna då syrran nu bara ska hoppa (men vi får väl se ;P )
Mille ska också med på tisdag..
 
Lunch och lite planering inför helgen och framförallt fredag då bästa Anna (Jonsson) håller i spakarna med hjälp av vår praktikant Steffi och så Anna Olofsson som sköter mockning osv av stora stallet. Vi åker ju tåg mot Gbg tidigt på fredagsmorgonen.
 
Red Magic ett lite kortare dressyrpass i ridhuset, åhh vad han är rolig att rida och han har utvecklats så himla fint nu - Erik gillar honom skarpt och hoppningen igår gick verkligen SUPER! Christina fotade så jag hoppas ni kan få ta del av lite bilder.
Elton var sista häst ut idag, det blev tömkörning som är väldigt bra för den lilla grå sötnosen. Har blivit stor skillnad i ridningen, mamma tömkörde honom en del då jag var borta. Han ska få debutera på tävlingsbanan på hemmaplan  den 12 april och då blir det i LA:3, hade tänkt hitta nån LB att börja med men är lite dåligt med sådana klasser och de som funnits har blivit knökfulla på en gång..  Men måste hitta något till skäcken iaf - MEN först ska jag se till att åka iväg och miljöträna honom lite så fort jag får möjlighet.
 
Kram Madde
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0