Mini-semester med hästtema!

Publicerat: 2014-02-27 Kl: 21:26:22 | I kategori: Allmänt

Bell's Thaleia
Snart rullar mini-semestern igång! Tidigt imorgon går tåget mot Göteborg och Scandinavium för en hel helg med.. ja vi måste ju va tokiga - HÄSTAR! Som om vi inte hade nog av dem hemma ;P
 
Ska bli kul och mysigt OCH denna gång har vi för första gången lyxat till det - vi ska bo på hotell! Tidigare år har vi bott hos släkt eller vandrarhem som vi testade förra året - compact living är en underdrift.. Hehe..
 
Imorgon är även Anna J's sista dag hos oss innan hon nästa vecka börjar jobba på en svingård. Känns tråkigt och det kommer verkligen kännas tomt utan henne och all den hjälp hon bidragit med under sina två månader - vad tiden går fort. Vi visste redan då vi bestämde oss för henne att det inte skulle vara långvarigt men valde det ändå med tanke på hennes vana att jobba med djur och att hon även red så pass bra vilket vi varit i stort behov av för att hinna med att få alla hästar ridna. Hon lär nog komma tillbaks nån helg och rida då och då hoppas vi på :)
Vi hade en tjej som provjobbade ett par dagar denna vecka för att ta Annas plats, får se hur det blir - alltid svårt att hitta rätt person.
 
Idag har jag fått lyxhjälp med klippning av Rocco som Christina så snällt erbjöd sig :) Han blev såklart lite laddad att rida efter detta såsom dom oftast blir när de är nyrakade :)
Sjukt fin faktiskt, mamma skulle hjälpa mig men hon satt väl mest och dreglade på läktaren invirad i en stor yllefilt.. Kan vara svårt med en sån häst, vi har aldrig haft en sån typ av häst med all den gång han besitter och dessutom så himla snygg att titta på. Man blir lätt lite förblindad och missar att våga och kräva mer i allt man gör vilket väl också har gjort vår resa hittills väldigt krokig och snårig för att man inte haft honom 100% för hjälperna.
Mamma dreglar och jag känner bara allt som fortfarande inte är så bra som jag vill, visst jag känner att han är 10 gånger bättre än för bara några månader sedan men jag får fortfarande rida häcken av mig (känns det som) för att hänga med och överhuvudtaget sitta kvar i all den rörelse han har.
 Stjärnan i början av juni förra året..
 
Nu är det dags att få lite framgång och betalt för allt jobb! Fina fina häst...
 
Rangun fick ut och sträcka på sig i långa galopper på morgonen, tillsammans med Anna på hennes favorit Magic. Vägen var helt underbar då det var nysladdat och vi hade kunnat rulla på i galopp hur länge som helst - kul och framförallt stärkande för hästarna. Jag har sådan tur att Anna O tar min stora pojke lördag och söndag, känner att han inte behöver några ytterligare vilodagar.
Elton fick ett dressyrpass på morgonen, han är fin men behöver mycket styrka. Om 2 månader hoppas jag att han kan vara 100% igång igen och då fått mycket styrka och bärighet för att orka mer - samt prestera på dressyrbanorna under våren :D Ska bli så kul med alla lag vi har i allsvenskorna - jag är lagledare för tre lag. Två div 3 och så div 1 laget!
 
Börjar få skaplig ordning i stora sadelkammaren också, jag håller på och flyttar och ändrar hit och dit. Bland annat hade vi för få sadelhängare och jag har som jag tror jag skrivit tidigare tänkt göra en "putts/fika hörna". Ridklubben har ju köpt in massa nya snygga säkerhetsvästar då de gamla började bli väl slitna i kardborrarna.
 
Trevlig helg!
 
Kram Madde
 
   
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0