Händelserik dag !

Publicerat: 2013-10-15 Kl: 21:56:05 | I kategori: Allmänt

Fina Uranos strax före start i MSVC:2 div I.
 
Tisdag idag och nya tag började dagen med att rida ut jag på Demeter Madde -Magic o Sofia Thaleia. Madde red först i full galopp emellanåt. Rolig häst det där - Mr Magic alltså.
Han har ej gått några lektioner ännu men har gått ett pass på en kurs och det kommer han nog få göra här i november när Telia o ICA kommer.
Idag var ju Gripsholms skolan här igen (varje tisdag). I samband med detta fick vi besök: Sarah o Roland Tunholm från Ridsportsförbundet. Sara för att göra reportage och Roland för att fota.
De var här med anledning av våra duktiga tjejer som var med och tävlade på Strömsholm i Hästkunskaps cupen. Där ena laget dessutom VANN!
I och med att vi har så många projekt inom Mariefreds Ridklubb så passade de på att komma och träffa tjejerna när de dessutom kunde se flera projekt.
Ska bli kul att se slutresultatet. Sara sa när hon åkte att vi hade så gulliga och trevliga tjejer i stallet och det kan man inte mer än instämma i. Så gulliga mot varandra och sa så kloka saker. De var riktigt imponerade!
Som en av tjejerna sa när hon fick frågan om det var tråkigt med teori:
När man började rida tyckte man det var tråkigt men ju duktigare man blivit att rida så har man insett att det är kul med teori och att förstå var man gör och kunna träna på det tillsammans med hästen.
 
Att de blivit så duktiga beror ju på att alla har varit med i ridklubbens projekt som "Ungdomsprojektet" där hade vi mkt teori förutom ridningen. Sedan har alla varit med i flera år i Vi i stallet och där har vi pluggat mkt teori.
Så nu gäller det att "ragga" upp nya förmågor till Vi i stallet där får man bara vara med upp till 13 år. Samt att börja planera redan nu för Hästkunskaps cupen nästa höst!
 
Avslutat kvällen med två hopplektioner. Oj vad alla var duktiga och våra hästar är så fina - alla älskar att hoppa. Speciellt "mina" hästar.
Vi tränade en liten bana med litet hjälphinder före hindret 2 galoppsprång emellan. Så bra övning för att träna rytmen och att komma bra till hindren.
Så stolt över superhästarna.
 
Fick en rolig kommentar av Sarah när Gordon gick ut ur boxen tittade hon på magen - oj vad rund han är......
I fredags så fixade ju jag o Stefanie ännu mer hage till valackarna så de har ju ordentligt med mat på dagarna. De får däremot ingen frukost och ingen lunch utan bara kvällshö. Men det hjälper inte. Märks också på lektionerna då det är mkt att mocka. Tycker inte att det ska finnas så mkt näring kvar i gräset men tydligen så räcker det och blir över.
 
Kommentarer
Postat av: Ebba

Äh, Gordon är som Karlsson på taket! En man i sina bästa år och jaa, i bästa kroppsform! :P "Gordon, Gordon världens bästa Gordon, vackra, kloka, och något runda Gordon..." :)

2013-10-15 @ 22:38:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0