Åh en kul och rolig dag!

Publicerat: 2013-10-09 Kl: 20:30:04 | I kategori: Allmänt

Dagar som denna blir man ändå ganska glad över vad man gör och orkar hålla på med dessa tidskrävande och extremt kostsamma djur.
 
Jag och mamma åkte strax före lunch med två hästar mot Segersta för en efterlängtad träning för Mads. När jag var där i början av september lyckades jag boka in en fast tid varannan vecka för mig och mamma men han har varit tvungen att avboka båda gångerna hitills så det var premiär för mamma idag då hon aldrig ridit för honom tidigare. Dagens träning blev svettig milt sagt! Men Mads första kommentar var iaf positiv - Rangun såg bättre ut än sist. YES! kände jag, även om han fortfarande är långt ifrån där jag vill ha honom.
Förra gången fick jag kritik för slarviga linjer och hörnpasseringar - jag fick då rida endast på fyrkanten och diagonaler.
Mkt bättre linjer idag! Jo tack jag har legat i träning på den fronten sedan sist. :) Tur att det märks skillnad, annars skulle det ju kännas lite tröstlöst.
 
Idag fick både mamma och jag mycket kritik för skänkeln då vi red "för mycket" hästen ska gå själv - sant som det är sagt.
Mads är inte den som ger sig i första taget och min fina häst blev superfin på slutet! Jag red idfag till största delen på fyrkanten (igen) med ställning ("-Stilla händer!" & "-Låg hand" fick jag höra många gånger) Eftersom min springare är så sjukt svår att få igenom blir det att man drar sig till med massa olater på nolltid :/
Massvis med övergångar & halter där HAN (Rangun) skulle ge efter, fick iaf igång traven riktigt fint och det som är allra roligast är att Mads verkligen verkar gilla honom och engagerar sig väldigt. "Den där hästen ska gå på 70% utan problem".. Mmmhmm jo ja det är klart men då måste piloten bli lite tuffare också.
 
Det bästa av allt är att det är träning igen redan nästa vecka eftersom dagens pass lyckades jag boka förra veckan då jag fick veta att det då var inställt. Nu ska jag lägga upp en bra plan till nästa tillfälle och sedan är det ju tävling på lördagen - MsvB:5. Blir spännande, vet inte om jag ridit den klassen på Rangun förut - den är inte så vanlig på tävling då den egentligen är ganska svår och lite kluriga linjer/vägar. Men på fre ska jag rida programridning för Kicki Klingspor hemma så det blir bra repetition!
 
Mitt hjärta! Det blev en ordentlig dusch och massa kylande av hans ben då vi kom hem igen :)
 
Mamma verkade också mycket nöjd men hon får skriva ett eget referat!
 
 
Den här lusen fick gå ut en mysig höst-tur på morgonen med syster och Milleman..
 
Har även fått till lite kvalitetstid med älsklingen Elton, han blev så glad & speciellt när han fick ett smarrigt äpple. På fredag kommer Tove igen och då hoppas jag att han kan få börja gå på skritten iaf för han är så himla fet. Eländiga häst att se ut som en bowlingkägla!
 
Kram på er
Madde
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0