Hopp lektioner idag!

Publicerat: 2013-11-20 Kl: 22:50:16 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Kul är det att hoppa och kul att ha hopp lektioner. Temat som gäller nu är lydnad, stilla hand. Min favorit framridning just nu är att galoppera fram hästarna i lätt sits och hålla tyglarna i en hand.
Hästarna blir så fina och ryttarna får bra balans i sin sits man får också en annan känsla när hästarna får utan ryttarens störnings moment - handen hitta egen balans.
Jag brukar säga det att det är svårt att rida fram utan att inverka för mycket i början. Hästar som stretar emot får mycket bättre bjudning + de blir mindre i obalans och ryttarna kan då också lätt sakta av till skritt på en hand.
 
Därefter har vi jobbat med att få övergångarna med mage o säte i stället för hand utan bara ha handen i samma position. Om hästarna går mot handen och man blir för stark och dragande i tygeln så ligger de på ännu mer.
Funkat så bra på alla hästarna idag.
Vi har också arbetat på raka linjer trava cavaletti fatta galopp direkt efter och på samma linje hoppa ett hinder. Då får man också en känsla för galoppfattningen då det kan vara svårt att fatta rätt galopp på rakt spår.
Även i omvänd ordning på rak linje hoppa hinder och på samma raka spår bryta av till trav och trava cavaletti bommar. En avslöjande och nyttig övning!
 
Idag har det även börjat ytterligare 6 elever från Gripsholms skolan. Vi har nu riktigt många killar som rider. Häftigt nu gäller det att behålla dem också.
 
Igår fick jag även hem en bok på övningar i WE (Working eqitation) för ridskola. Så till våren kommer vi lägga in en del lektions pass med sådana övningar ska bli kul en tränings form som också främjar balans hos ryttaren.
 
Nu är det snart dags för kudden imorgon blir en hård dag. Då Monika kommer hit och skall gå igenom 13 hästar några kommer utifrån också.
God natt
Ann
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0