Crazy Stupid Love

Publicerat: 2013-11-03 Kl: 21:08:01 | I kategori: Allmänt

Kan man förklara "Hästlivet" på annat sätt??  (Filmen är ju visserligen också sjukt bra)
 
Idag har vi haft KM i dressyr på Ekelund, trotts att anmälan och propp kom ut i sista stund fick vi ändå ihop ett hyfsat startfält med 16 ekipage som tävlade i klasserna LC:2 LB:2 och MsvC:1.
Klubbmästare i lektions KM för juniorer skulle utses samt senior och junior på privatsidan.
 
Jag red Rocco i MsvCn, hade ganska snoitt med tid då jag fick hoppa in ochs skriva till de 5 första ryttarna och även flytta ut banan från 40m till 60m. Men hästen var ju ganska ren och knoppar gör jag på några få minuter så han få hyfsat bra tid med framridning ändå. Däremot fick jag problem utanför ridhuset då jag insåg att jag var lite tidig så jag tänkte - bra träning att gå tillbaks till utebanan eftersom han kan bli rätt svår i sådana lägen. Med tanke på förra helgens bottennapp kändes inte heller själva tävlingen speciellt viktig utan JAG ska leda/bestämma över hästen inte tvärtom.
Han stod på bakbenen, slog mot skänkel och spö, ryggade och var allmänt tramsig. Matte har låtit sin stjärna få för stora ramar att röra sig i :/ JAG vann iaf över hästen och vi kom sedan in på banan  kom återigen "avstängds-känslan" tillbaks :/ Jag fick RIDA som f*n och benen krampade när jag väl var klar. Vi tog oss runt programmet med ett par missar, slutorna var allt annat än bra och jag missade ena enkla bytet (det andra fick vi 9 på!)
Domaren var iaf stormförstjust visade det sig då jag pratade med henne efteråt och hon märkte inte alls av att han inte riktigt gick fram och att jag haft mkt problem med honom tidigare. Kul men ändå jobbigt att han ska bli som han blir när vi kommer in på banan för jag kommer verkligen inte åt honom som jag vill.
 
Idag blev det nya håraccessoarer jag vann med Rangun hos Gripens RF tidigare i höst. Blev över förväntan :)
 
Vi lyckades iaf få ihop 67,7% och vann därmed MsvCn (vi var dock bara två i den klassen)
 
Ganska dålig bild ifrån prisutdelningen men men.. Min mobil är som vanligt batteri-torsk så jag kunde inte ta någon själv efteråt heller.
Vi har sedan ett antal år haft det så att man rider den klass man normalt tävlar på och sedan avgörs det på procenten och så har vi även haft ett system med att man får koeffecient ju högre klass man rider. Eftersom vi hade detta vann jag även själva KMet  med Rocco :D (länge sedan man vann KM insåg jag)
Nästa år är det dock redan beslutat att vi ska ta bort koeffecient och bara gå på %, kommer underlätta och speciellt för de som ska räkna ut resultat osv.
 
Efter tävlingen hjälpte jag Jossan och Cassi som hjälper oss med mockning på helgerna, gick bra och jag tror att Jossan kommer ha TRÄNINGSVÄRK imorgon! Hehe YES!
Sedan blev det ett dressyrpass på Mr Magic och så ut en härlig galopprunda runt sjön i regn och mörker med älskade Rangun som såklart var överlycklig att få sträcka ut på mjuka grusvägar.
Får se om jag hinner klippa honom imorgon annars får jag "skämmas" över min lurvboll på träningen på tisdag..
 
Blir en fullspäckad vecka framöver, måste hinna rida ALLA hästar VARJE dag för sedan ska jag på kurs lör-tis!
Man skulle verkligen behöva en hästskötare som kunde serva en med hästar för det går bort så sjukt mkt tid mellan varje häst :/
Hade hoppats på lite hästtjejer i stallet den gångna veckan eftersom det varit höstlov men det verkar inte existera i dagens ungdomar att komma till stallet annat än när man ska rida :/ Trist hur det blivit..
Man missar ju så mycket när man bara rider och aldrig ÄR i stallet, umgås och hanterar hästarna och såklart även träffar många nya vänner.
Vill man bli en duktig ryttare MÅSTE man ha kunskap om dem på marken - hantering och skötsel. Titta på mycket ridning kan man inte heller göra för mycket.
 
Vet inte om det är så att dagens ungdomar inte VET att man kan vara i stallet iprincip närsomhelst och att man får och kan hjälpa till och kanske till och med få rida lite extra. Eller är det så att man bara vill betala för sin ridning och "that's it"? Har många för mycket pengar för att man ska förstå meningen med att VARA med hästarna och viljan att LÄRA sig allt man kan om dem?
Tiderna förändras och det gäller att hänga med i utveckligen om man ska få nya och behålla gamla kunder..
 
Kram Madde
 
 
Kommentarer
Postat av: Monika

När jag var tonåring hängde jag i stallet lördag och söndag 9-16. Lärde mig sköta både hästar och stall, och fick rida massor. Fick även låna ridskolans ponnier och tävla på. Hade aldrig varit där jag är idag utan den möjligheten.

Svar: Samma här jag hängde på Näsbyholms stuteri i min uppväxt och fick en fantastisk möjlighet att både rida o tävla där startade mitt stora intresse för avel och hingstar som tyvärr fått stå tillbaka (just nu)
Ekelund

2013-11-04 @ 19:32:50
Postat av: Madde

Ja det är ju det man saknar Monika men många barn/ungdomar verkar inte förstå eller kanske orka (?) vara i stallet så som man var "förr".. Trist men sant..

2013-11-04 @ 21:44:41
Postat av: Rose Ling-Friberg

En förklaring kan vara att familjerna har valt att resa bort under lovet. Numera är det svårt för elever att få ledigt från skolan under övrig tid eftersom det är skolplikt.

2013-11-09 @ 07:26:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0