Då har de kommit på plats!

Publicerat: 2013-05-16 Kl: 22:00:54 | I kategori: Allmänt

Två nya blivande ridskolehästar står nu i varsin box i utestallet. Vi vill hålla dem så isär från de övriga hästarna som möjligt med tanke på smittorisk OM det nu skulle visa sig att de har något med sig. Vilket vi verkligen hoppas att de inte har och de har ju även stått på försäljningsstallet sedan de kom till Sverige. Men man måste vara försiktig och man får såklart gärna titta på dem men inte röra dem tillsvidare. Imorgon blir det till att kika lite närmre på dessa två nykomlingar och ett bad tror jag kan vara på sin plats för dem båda.
 
Detta är allt ni får se tillsvidare.. Stoet var inte så sugen på att posa för kameran, det var mer intressanta prylar att kika på utanför fönstret.
Jag vet själv inte så mycket om dem men kan ju skriva om VAD jag vet tills jag har mer info :)
Stoet är 8år och ska ha tävlat 1.10m i hoppning och heter Gremi ca 165cm vad jag vet.
Valacken är 5år och grundriden, av rasen fjording (ser dock ut som en ganska ädel sådan) jag tror att han heter Fjordor. Han är D-ponny.
Stackars ponny om det nu är hans namn - vi får väl hitta på ett fint smeknamn :) "Fjollan" kanske hehe..
 
Anledningen till att vi införskaffat dessa hästar är att vi länge varit på gång att byta ut en del av hästarna vi har i verksamheten samt att några av våra fina arbetskamrater börjar bli till åren och vi har även för många hästar sett till antalet uppsittningar/vecka. Innan vi kan avvara några av de vi redan har behöver vi skaffa dessa nya då det tar lång tid att vänja in dem i verksamheten (om man nu ska göra det på rätt sätt) Stoet borde kunna gå in och gå en del lektioner redan inom de närmsta veckorna. Ponnyn däremot är vad vi vet mkt grön och måste vidareutbildas innan han kan gå in på lektioner.
Det är även så att dessa hästar till en början då kommer att få gå med de duktigare eleverna för att skolas in innan de kan gå med orutinerade.Eftersom vi har en så pass liten ridskola är det viktigt att de hästar vi har kan gå med i alla typer av grupper och olika rutinerade elever för att verksamheten ska bära sig.
 
Hur hittar man t.ex en så här grymt schysst ponny?! Bästa Jazza är stencool oavsett omgivning!
 
Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Anonym

vilka sötnosar!! // Carina O

2013-05-17 @ 23:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0