En gul häst eller kanske två?

Publicerat: 2013-01-30 Kl: 21:12:03 | I kategori: Allmänt

Efter mycket funderande så kommer Arro Bell med största sannolikhet att betäcka i år igen. Han har ju ej varit i avel sedan 2009 då det sliter mycket att betäcka naturligt + att det är en skaderisk och jag ej ville riskera något så  länge han tävlade. Så jag kommer närmsta tiden planera inför detta.
Arro Bell är ju avelsvärderad vilket betyder att avkommor får grå papper men idag har ju inte det lika stor betydelse som förr då man får delta i de flesta unghästaktiviteter ändå.
Återkommer när mera är klart.
Betäckning kommer då att ske naturligt.
De som inte känner till oss från vår kan ju nämnas att vi från början var mer inriktade på avel. Hade egen godkänd halvblodshingst - Troll 660 e: Falstaff - Idealist - Drabant - Novarro.
Vi hade även andra hingstar här på station: Flyinges Uttini, Epson , Primör och även Marwin har betäckt lite här.
 
För att få en isabell så underlättar det ju om man har ett fuxsto då har man 50 % chans till isabell. Har man ett isabellsto så är det fortfarande 50 % chans till isabell men 25% risk till albino om jag minns rätt det finns avancerad forskning på detta.
Vi har ju 3 gulbruna avkommor men vi har ej haft fuxston att betäcka - vad jag förstått så kan det aldrig bli isabell men ändå gulbruna = gul med svart man o svans.
Gaia som var helt brun har fått en svart avkomma efter Marwin och med Arro Bell: en fux, en brun, och en gulbrun.
Till höger Leukothea e: Briar- Troll - Fantom II - Portos mamma till Hera
Godkväll igen
Kommentarer
Postat av: Anonym

Spännande! Väntar på infon :) kommer betäcka två i år den ena m bravour den andra ej klar då jag inte fått hem henne än ;)

2013-01-31 @ 07:15:50
URL: http://hellmans.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0