Bara 3 dagar kvar....

Publicerat: 2013-01-24 Kl: 12:57:22 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Ja då är snart Sofia hemma igen söndag kväll så ska hon förhoppningsvis dyka upp. Idag blev det en extra jobbig start då det naturligtvis hade frysit nere i stora stallet och blå (vattnet). Kl 8 hade vi -21 grader!
Det tog sin lilla tid innan alla var ute och stallarna klara men vi har ju en strålande sol och just nu -5 fast det är ju i solen mot väggen så det är nog bra kallt i skuggan.
Härlig känsla att mocka i utestallet all skit frusen så det är som att mocka stenkulor om än lite stora och oftast sittandes ihop. Näsan fryser ihop och fingrarna blir kalla.
Igår kom ju alla mina ridelever i kylan strongt gjort och Ebba red hela två pass + lille Gordon innan. Rangun skötte sig som en klocka får jag lov att säga han kanske har en ny framtid som lektionshäst.........nej skulle inte tro det men det fungerar bra med Ebba. Hon ville jag skulle hålla i så hon kunde länga stiglädren men det gick jag inte med på för han var lite spänd i början - då får man hoppa av helt enkelt. Onödigt att prova.
Otroligt egentligen det är många människor som säger att min häst skulle aldrig klara av att bli lektionshäst. Men så fel de allra flesta har. Det handlar bara om inskolning. Hästar gillar att arbeta i grupp! De är flock djur! De blir också trygga ien grupp och har man som instruktör en bra relation med hästarna så lyssnar de på en och man kan kontrollera mkt från backen.
Det som avgör om en häst passar som lektionshäst är egentligen gångarterna. Rangun har för mkt trav för att passa. Men skulle naturligtvis kunna gå med rutinerade ryttare.
Gent var ju knappast en ponny som folk skulle trott bli den absolut bästa ponnyn. Tänk vilken het hopp ponny känslig till max och absolut ej lämplig när han var Sofias tävlingsponny. Men med långsiktig inskolning så blir det så bra och allra bäst blir de pigga känsliga hästarna om man låter det ta ett par år innan man låter orutinerade rida.
De som har lagom med fart i sig från början blir lätt lite tröga.
En annan viktig sak är ju temperamentet i boxen/spiltan. Det ska ju gå att göra iordning dem! Hästar är ju skickliga att lära sig vilka man kan skrämma. Nej nu är lunchen slut och det är dags att gå ut.
Om det känns ok så blir det nog lite ridning.
Ann
 Sofia o Gent
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0