Storm!

Publicerat: 2013-12-01 Kl: 16:53:03 | I kategori: Allmänt

Kände att jag MÅSTE få ut lite text i bloggen! Mest mamma som skött detta sista månaderna och nu är ju hon på en välbehövlig vila..
Ska ändå sitta och göra färdigt massa inbjudningar som skulle varit klara för läänge sedan så blir en del timmar vid datorn denna 1:a advents eftermiddag.

Jag ska fixa inbjudan till bland annat:
Julklappshoppningen 20/12
Grönt kort kurs som jag ska starta 30/12
Ridweekend i jul för Ann & Madde  27-29/12 (finns några platser kvar!)
Dressyrkurs för Siv Birgersson 4-5/1 (finns några platser kvar!)
Märkeskurs Märke 1-3, Ridning och teori 11-12/1
 
Hmm ja det var nog allt just nu iaf..
 
Idag hade jag planer på att RIDA! Det gick sådär.. Han knappt petat på en häst sånär som intag och täckesbyte på Rocco som tröttnat på blåsten..
Ja kom ut i stallet strax efter nio och ställde då fram hösilage i båda stallarna sedan harvade jag ridhuset mkt nogrant och sedan var planen att salta också eftersom det börjar bli väl torrt, mkt pga all blåst och att man inte stänger alla dörrarna efter sig när man går in och ut med hästar :/
Men det ska även blir riktigt kallt i slutet på veckan som kommer och jag är inte så sugen på att stå i snöstorm och typ -20 med detta. Så tänkte vara lite smart och salta INNAN helvetet brakar loss..
Dessvärre är min far inte speciellt bra på att visa/förklara saker innan man behöver göra dem eller så och att sätta på gödningsspridaren har jag aldrig gjort i mitt liv. På sin höjd kanske hjälpt pappa med det någon enstaka gång, så gissa om jag är stolt som en tupp efter att ha lyckats få fast eländet och även få igång den (dock fick jag hjälp av en god trakortvan granne då lite grejjer hade hoppat isär så vi hjälptes åt att laga så fungerade alölt sedan) Mäkta impad av mig själv och nästa gång vet jag exakt hur man ska göra så jag slipper prova mig fram med allt.
Så var det bara att börja lasta och tömma saltsäckarna som sammanlagt vägde ca 300kg. = jag skippar gymmet idag. Och pappa om du (eller troligtvis mamma) nu läser detta så var jag även noga med att spola av traktorn och spridaren efteråt :)
Bildbevis på min skicklighet!!!
 
Samtidigt som jag fixade med traktorn så har jag städat/plockat iordning i "Bastun" där vi idag fick en gäst som ska bo kommande veckan och provjobba för en praktikplats hos oss. Så jag hoppas på att hinna rida ALLA hästarna imorgon när vi är en man extra igen!
 
I fredags fyllde jag som sagt år - hela 25 bast! Firades av min sambo på torsdagskvällen med hummer och goda ostar..
 
Mums med skaldjur!
På fredagen dök mormor, morfar och farmor upp och tog med mig och syster ner till Skänken i Mariefreds för en överaskningslunch - gott och trevligt!
 
Såhär tjusigt dekorerad var sadelkammaren på morgonen då Christina varit i farten med girlanger och ballonger!
 
Tack alla :)
 
Kvällen spenderades på Sundbyholms slott med Anders och hans jobb på det årliga julbordet - riktigt fint och bra!
 
I övrigt känns det som att den första veckan har sprungit förbi i rekordfart och utan större missöden.. Alltid brukar något strula när vi är själva med gården.
Har hunnit rida lite och tur i oturen så behöver jag ju inte rida mina egna två så mycket, mer tid för andra men tiden springer ju som vanligt bort. Har iaf tömkört Calima två gånger , superkul att tömköra och jag tror att det är guld att jobba henne på det viset. Palmir red jag ons och tor. Shadde tor. Elton får vi ju börja sätta igång mkt försiktigt och har tömkört två gånger och då har han varit sjukt fin och PIGG, samt ridit lite lätt en gång.
 
Mammas lektioner har jag och Fia delat mellan oss och måndagar har Carina Eriksson, lör-sön har Carina Lindström. Veckan som gick hade  Sofia tisdagen, jag onsdagen och Sofia torsdagen (eftersom Anders ville ha hem mig) Nästa vecka ser lika ut tis och ons men torsdagen tar jag första och Fia sista.
 
Nä nu måste jag sätta fart med måstena!
 
Kram på er!
 
madde
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0