Plus o slask..

Publicerat: 2013-12-05 Kl: 22:18:00 | I kategori: Allmänt

 
Hua vilket väder vi haft idag!
Hade tre hästar att rida på förmiddagen och jag gick in i ridhuset kvart i nio, när jag sedan öppnade dörrarna då jag var klar med sista hästen vid halv 11 vräkte det ner snöblandat regn, jag trodde det bara var regn som hördes på ridhustaket men så var det icke. Så himla skönt att få hästarna "serverade" så man kan fokusera och inte hinna bli kall emellan varje häst. Dessutom tar det nästan dubbelt så lång tid att hinna om man ska fixa dem själv före och efter också, guld värd är även vår Horse-Traniner så att hästarna är ordentligt framskrittade innan man sitter upp!
 
Elton var först ut och jag vet att jag är URFÅNIG och nästan ensam om att tycka han är en stjärna men ÅH vad jag älskar Sir Elton! Tredje gången jag satt på honom idag och han är så fin, mjuk och alert för hjälperna. Nu ska jag verkligen sätta igång honom superförsiktigt och bygga styrka och muskler så kommer vi att få ett mycket kul 2014 - det känner jag på mig :)
Apropå nästa år och tävlingar, igår fick jag äntligen veta när nästa domarkurs går och de har såklart lyckats lägga den på min FÖRSTA tävlingshelg :( Kul att det blir av MEEEN av alla helger så blev det just när vi har tävlingar här hemma. Och det är verkligen heela låånga dagar så jag kan inte ens smita ifrån och hinna en liten start..  och ännu mindre hinna sitta med och "skugg-döma" vilket jag behöver mycket av för att sedan kunna gå upp som domare och göra prov. Perfekt när det är hemma ju.
 
Åter till nuet.
Lady var nummer 2 på tur och han bjöd på en sida jag inte tidigare träffat på under ett helt pass, damen börjar verkligen få stryka och bärighet. Superkul när det går framåt!
Sedan gick vi upp ett par decimeter - Mille - Sa lite fint till Fia att "- du behöver ju INTE ta illa upp nu MEN han var inte jättegó att jobba med idag"
Som tur var verkade hon ta det bra och svarade lite visset att "Jag som tycker han känts fin nu och att jag får fina övergångar".... "jag behöver nog någon som hjälper mig mer på marken" Jag överdriver nog inte om jag säger att jag gjorde iaf en 3 - 400 övergångar eller halter - men han blev mkt fin så jag är nöjd med slutresultatet!
Jag har ju ingen  av mina stjärnor att rida på årets julshow och ska då ta Mille plus att nästa år så är det jag som kommer att rida dressyr och tävla honom i den grenen. å det är lika bra att börja ta itu med den stora fina fuxen redan nu! Han kommer också att få följa med till Mads och Segersta nästa gång, ska bara lyckas få till en dag och tid :)
 
Fia åkte till Axel med tre hästar tidigt imorse och kom hem med en sen lunch - pizza. Rocco får jag börja rida som vanligt om bara en dryg vecka och Rangun ska tillbaks samtidigt som Fias vita hårboll om ett par veckor igen.
På em han jag med att hoppa på Mr Magic som är en riktigt häftig kille som nu verkligen börjar stärka sig i galoppen och bli härligt ridbar! KUL och det ska bli superkul att se vad Erik säger nästa träning.
 
Nu ikväll har jag först haft mina "Nybörjar-barn" sedan mina ungdomar som verkligen utvecklats under hösten, idag hade dock många av dem lite problem så vi fokuserade på det vi började med en 5-50 och skippade de två övningar som egentligen också skulle varit med. Ibland får man lova att tänka om och lägga fokus på en sak innan man blandar in ytterligare övningar som kan ge ännu mer problem.
Därefter dags för mammas med lite mer orutinerade vuxna, många som börjat rida nu som vuxna och idag fick de hoppa riktiga hinder vilket de inte gjort så mycket ännu. Superduktiga och såklart fantastiska läromästare i våra fina hästar!
Syrran tog sista gruppen så fixade jag kvällsfodringen i alla stallar.. fick lite hjälp av en av mina gulliga tonåringar som ej åkt hem ännu också. Tack!
 
Blev ett långt inlägg men kan väl lika gärna berätta lite om morgondagen också när jag ändå håller på för imorgon ska jag iväg på middag så men min vanliga tidsplanering lär det inte bli tid för nån blogg iaf ;P
 
Vi har hinder kvar så det blir hoppning på fm sedan ska jag harva hade jag tänkt (vill egentligen göra det direkt på morgonen men har verkligen ingen lust att släpa ut och sedan in alla hinder igen för det så då får man tänka om)
Hästar att rida för mig och Fia imorgon är: Calima, Mille, Pommes, Thaleia, Magic, Lady, Siri, Palmir, ev Elton & Shadde beroende på hur tiden räcker till.
Demeter och Hera 30min var på skrittbandet, Melete 5min på skritten. Rocco ska ledas för hand. Sedan är det säkert något mer jag glömt!
 
Kram Madde
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0