Hästar = Arbete = Glädje = Tålamod = Bakslag = Lycka osv osv

Publicerat: 2013-08-12 Kl: 23:15:53 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Några tankar om hästarna som är mitt liv. En sak är säker att det tar mängder av tid. Hästarna var min stora passion från det jag kan minnas. Däremot så var det ju inte som idag att man då fick börja rida.
Det kostade pengar man var flera syskon osv. Så rida fick man bara längta efter och lyckan var att någon gång få klappa en häst.
Svårt att tänka sig när man för tillfället har 26 "egna" hästar i stallet. + 1 fining som inte är min men som jag har ansvaret för.
Men man har fått slita hårt för det ända sedan den dagen jag började rida. 12 år gammal lyckan fullständig men betala fick jag allt göra själv med min veckopeng som höjdes så det blev 2 kr kvar på en månad......
I och för sig så fick man väl 20 kolor för det på den tiden.
Idag är det mycket lättare för de flesta att börja rida - skaffa häst etc. Man behöver inte så mkt gå den hårda vägen. Men den har lärt mig massor.
Sällan får man betalt för det arbete man lägger ner i pengar. Utan det blir ofta betalt i glädje och lycka nöjda elever osv. Eller det allra bästa nöjda hästar.
Av hästen får man äkta vara. Mina arbetskamrater dvs lektionshästarna är det som är "grädden" på moset.
Men det har också sina baksidor med ständig brist på tid, sömn och de stora kostnader som dessa fantastiska djur ofta bär med sig speciellt om de blir sjuka.
 
Man är väl då knäpp när man tar på sig ideella uppdrag som jag då sysslat med ikväll. Svårt att låta bli när man brinner för sporten.
Idag har det varit TK möte i distriktet som tur var hos grannen Sussie beroende på hur man tar sig förstås. Värre när man ska åka till andra sidan Sörmland.
Nya spännande saker på gång som breddsatsning och talangsatsning. Kanske något för någon läsare i bloggen?
Gå in på sörmlands distriktets hemsida så finns inbjudan där. Breddsatsningen är öppen för alla men det är först till kvarn detta annordnas tillsammans med Västmanlands distriktet på Strömsholm.
Nu är det sovdags
Ann
Imorgon är det hoppning!!!!!
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0