Svar på fråga :)

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 21:49:10 | I kategori: Allmänt

Dorthe 

Hej!

Va kul att du och Rocco varit iväg på lite extra träning. Jag är lite nyfiken på hur du fick rida honom där och om du rider honom på ett annat sätt nu? Fick du några bra tips och råd ?


- SJUKT KUL! Kan inte sluta vara småsur på mig själv för att jag inte pallrade mig iväg tidigare bara :/ Det är alltid lätt att vara efterklok.

Egentligen är det "samma" ridning som innan MEN med mycket mer RIDNING! Jag ska sluta hålla igen och vara återhållsam typisk "svensk" - Jag fick jättemycket fin kritik om mig och min mjuka ridning :D
Vårt största problem eller MITT största problem är att jag varit för försiktig och inte riktigt vågat rida på med och faktiskt kräva något av min häst. Han är redan "sen" i utbildningen så det är ju ganska dumt att inte sätta fart för han är mkt lättlärd och orkar mer och mer efterhand han kommer upp i kondition och sätter muskler.
Helst skulle jag haft en kamera HELA tiden då jag var där och särskilt vid ridpassen (nästa gång får jag ställa en filmkamera på sargen) för man glömmer så fort och det blir ändå ganska mycket info som man ska hinna bearbeta och sätta i rutin - vilket är omöjligt på bara några dagar.
Liksom på Patrik Kittel kursen i somras la Mads mycket fokus på korrekta hörnpasseringar - jag tycker själv att jag är ganska noga med dessa, särskilt noga är jag med mina elever! ;P hehe
Men det är så viktiga. Det var också fullt fokus på hästens reaktion på ryttarens hjälper vilket Rocco var snabb att ta upp - hästen ska lyssna vid minsta vink ifrån sin ryttare. Jag fick bland annat rida gaalet snabb/stor galopp på halvlånga tyglar för att få fram honom och att han verkligen skulle förstå skänkeln framåt. (Lite läskigt eftersom han kan bocka ganska ordentligt om han sätter den sidan till)
Men som Mads sa "- Ibland åker man av det är sånt som händer och man får räkna med" Mycket sant..

Hästen ska gå inom ryttarens ramar MEN inte "bäras" runt av ryttaren utan vara mjuk och lösgjord med eget driv och framåttänk HELA tiden - även i t.ex ryggningar.
Massor med övergångar inte bara mellan de olika gångarterna utan också i form av tempoväxlingar. I sidvärtsarbetet handlade det mycket om att hästen verkligen skulle flytta sig ganska kraftig åt sidan för att ryttaren sedan bara sitter stilla en bit och så på det igen. Så häftig "aha-känsla" efter att Mads ridit och jag satt upp. Ja jag kan ju skriva en hel novell men detta var lite iaf :)


Förhoppningsvis ska jag till Södertälje på fre-lör eller bara en av dagarna beroende på om det fanns plats och träna för honom igen då han håller kurs där i helgen :)


:D
 

Jag pratade med Maria på vägen hem ifrån Ekelund ikväll och hon pratade på och tackade även så glatt för blommorna, var lite tveksam till om de kommit fram då jag inte fick något "leverans-mejl". Mads hade blivit lite avundsjuk/förskräckt först innan han visste att de var ifrån mig hehe.. Trodde väl att Maria hade en beundrare :P
Imorgon hoppas jag att hela familjen hinner göra lite välbehövlig planering över den närmsta tiden på lunchen.
 
Kram Madde
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0