Sovmorgon?

Publicerat: 2012-03-03 Kl: 10:22:27 | I kategori: Allmänt

Näe det är klart - när man väl har en  morgon utan en väckarklocka så vaknar man av sig själv sjukt tidigt :( Försöka somna om men vid åtta gav jag upp..
Jag ska strax ta och fara mot stallet för att rida lite hästar, mocka och ha lektion för Ebba på Gordon.

Ridskoleponnyn Gordgeous Boy och Ebba på en av deras dressyrtävlingar under förra året.

Igår hann jag motionera hela fem hästar innan lunch, som blev en sen lunch vi ett då mamma var iväg till vårdcentralen. Poseidon - longering, Demeter - dressyr, Rangun - dressyr, Rocco - dressyr & Arrobell - dressyr. Urkul att rida gammelmannen även om jag de första 15min undrade om han verkligen var 20 och inte typ 300år? Kändes extremt rak, stel och ospänstig :/ men efter ganska exakt 15min blev han sitt vanliga mjuka, framåt och härliga jag. Ett ganska kort pass, han har ju inte gått på ett par dagar heller eftersom mamma är sjuk.
Var tvungen att göra en bytesserie i vart 3:e det sista jag gjorde och vilken känsla sedan!!
Spikrakt och stora luftiga byten - KÄNNS SÅ BRA för jag har ju till och från misströstat lite med Rangun och man börjar ju stundtals tvivla på sin egna kapacietet. JAG KAN så och det är ju underbart och få förunnat att ha en sådan läromästare som Arrobell verkligen är att lära sig på :D

Mor och Arrobell vt 2011- 19år gammal!

Nu hade jag ju inte "bara" Arrobell som lärmomästare på stor häst, innan den "gula stjärnan" hamnade i vår ägo var det Anirco som var både mammas och min läromästare - utan honom hade vi inte haft samma stora glädje av Arrobell när han sedan kom.
Det är något som få förstår och går efter då det är dags att skaffa häst - en läromästare är guld värd! Jag är ofta ute och kollar annonser på olika hästsajter och det är alltid kommentarer som  "får inte vara äldre än 10år" osv man ser. Det finns ju inget bättre än en "gammal" välriden häst som tävlat mycket och är högre utbildad att lära sig på. Anirco var ingen stjärna gångartsmässigt men han kunde allt t.om GP och var en enormt bra läromästare och värd sina pengar många gånger om. Han hoppade även mycket bra och både mamma och pappa tävlade honom.
Far och Anirco, de tävlade till 120 tillsammans..

Jag tror många är rädd för att hästen är för gammal och inte håller för det man vill - kruxet är bara att är man inte duktig nog att rida så håller inte en "yngre" häst så mycket längre än vad den "gammla" skulle gjort. Den hårda sanningen.
Köper man än äldre häst är det ofta billigare än en häst  lovande häst i 6-ca 14års åldern också, sköter man den gammla hästen väl och riden den på rätt sätt så kan man ha glädje av den i många många år :) Jag tänker ofta tillbaka på min C-ponny jag fick när jag var ca 10år, var han 20-21år när vi köpte honom utan vet.besiktning för en väldigt liten summa. Mamma hittade när sedan bland hans papper ett gammalt besiktningsprotokoll som visade att han var halt på typ tre ben :S han var dock ALDRIG halt i vår ägo och lärde mig extremt mycket och jag fick modet tillbaka då jag var ganska harig och rädd av mig i den åldern. Många många vinster och placeringar fick vi tillsammans och sedan fick även Sofia tävla honom en del. Vi tävlade tillsammans upp t.om LA och de LA ponnyprogrammen som finns och även en start i FEI's inledande om jag inte minns fel :D

Jag och "Amsen" Armstrong vid Luciafirande..

Har ni läsare några åsikter/synpunkter på detta? Alltid kul kommentarer och åsikter om vad NI tycker - alla har vi olika :)

Kramar Madde
Kommentarer
Postat av: Emilia

Förstår mig inte på människor som köper unghästar när de är totalt orutinerade. Är tyvärr i "bekantskap" med en sådan människa och hon har snarare fått sin häst att gå bakåt i utvecklingen + humöret :(

2012-03-03 @ 16:08:09
Postat av: Christina

amsen <3



nej urs....ruttinerad häst till oruttinerad ryttare!!

2012-03-03 @ 21:30:38
Postat av: Carina Lindström

Hahaha! Ja helt rätt .... men det finns ju vissa äldre hästar som inte förstår att dom är just äldre! =D

Våran ponny är ju ett levande bevis !

2012-03-05 @ 08:00:53
Postat av: Ann

Våren 2011 då var Arro Bell 20 år nu 21 :-)

2012-03-05 @ 22:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0