Regnkaos!

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 22:38:25 | I kategori: Allmänt

Fy vilket SKITVÄDER!! Har regnat non-stop sedan typ torsdag lunch.. Idag har det verkligen inte varit 1 minuts uppehåll ens. Så vår planering med spolning och måla tävlingsstall sprack ju ganska ordentligt då jag idag fick ströa upp boxarna för att flytta in hästarna så vi kunde ta in unghästarna ifrån beteshagarna, jag kom på den briljanta ideén att ställa halmbalen på högkant för att på så vis få in den igenom stalldörren. Pappa och jag fick oss ett litet tyngdlyftspass då vi skulle välta upp den också :P
Kändes smartare att göraså än att köra upp balen på "loftet" och sedan ösa ner då vi ändå skulle ha så mycket, så nu har jag pallat upp med en rejäl hög i ett hörn hos både Arrobell och Rangun samt utanför Milles box för han gräver i det om man lägger det i boxen :/ Lär ju inte behöva ströa på typ över en vecka nu! Limit & Kollan står ju på papperspellets så där fick jag köra in ganska exakt 10 säckar var á 15kg.

Poseidon och Demeter tror jag inte frös när de kom in, det gjorde däremot de tre små "gula" stona :( såå synd om dem, de har ju så himmla kort och fin päls också och när det är sånt här pissväder blir de såklart kalla. Regn och blåst är hästens värsta fiende och så ovanpå detta bara 5-6 grader.. Så nu har vi ALLA hästar på stall igen :/ jippi... Ser ut som att regnet ska hålla i sig de närmsta dagarna också..

Har inte ens hunnit med ridningen idag, inte för att jag hade nån större lust att rida i detta väder - trotts att vi ändå har vårt stora ridhus.. Man blir lite bortskämd.
Programridning på fm för alla ridgrupper som jag dömde och sedan var det ju iordningställande av stall och sedan har jag och Anders varit hos hans farmor i Sthlm som fyllde år. Fullt upp! Red iaf fyra hästar igår - Rocco, Rangun, Navage & Ture. Imorgon ska jag rida tidigt, ställer nog klockan på 7 så jag kommer igång! Trevigare att ta dem innan de hunnit ut i den fina leran som blivit nu - det blir liksom dubbelt jobb om inte mer om de rullat sig..

Vore ju mysigt att får rida ut i sånt här solsken på en TORR stig i skogen, lär ju inte ske den närmsta veckan efter all nederbörd... HATAR LERA!

Vilka reaktioner jag fick på gårdagens videklipp på den dåliga hoppryttaren!

Postat av: Linda

Snälla eller rädda? :(

- Troligtvis både och :/ man ser ju när den stannar att han piskar på den en del när han ska komma igen..
Postat av: Josefine

Gud vad hemskt:( Stackars häst!
Fatta vilken vikt som hästen får utstå när den landar, det är redan tillräckligt med vikt med en "duktig" ryttare och med en sån där människa på ryggen... aj aj aj:(


- Mmm man brukar säga att bara i galoppen blir vikten tre-dubblad i sadeln, alltså en ryttare som t.ex väger 50kg får en tyng på 150kg(!) i varje språng. Man kan bara gissa sig till vad vikten blir i ett spång över hinder, nu är dessa inte "jättehöga", gissar på att de ligger på ca 120cm kanske.
Postat av: carina.ottoson

Det var det värsta som skådats... Jag börjar ju mentalt tänka rumpan i sadeln för att bättra min programridning imorrn men här ligger man i lä...
Stackars pållens rygg/ eg vore det rätt åt ryttaren om han ramlade av ordentligt , just a tiny,tiny little fracture... så han inte kunde fortsätta sin ritt


- Jag är starkt inne på ditt spår Carina! Killen har sjukt taskig balans och kroppskontroll men på nått jäkla vänster lyckas han ändå alltid landa på hästen igen och trotts att han far högt över hästen är han som det ser ut inte speciellt nära att falla av :/ Man tycker ju också att han borde sett sin ridning på film och då kanske insett att han inte var redo att hoppa högre än typ 50cm! Tyvärr verkar det ju dock som att många ryttare inte inser hur lite de faktiskt kan och att det krävs så sjukt mycket träning att bli bra.
Jag tycker ju även att hans tränare (om han nu rider för nån :/ ) borde vara delaktig i vilka klasser han kan rida..
Postat av:

Men OJ, ser ju helt galet ut. Det där nedslaget i ryggen efter varje hopp måste ju göra jätteont på den stackars lille hästen. Dessutom ser det ut att redan vara en ganska stor ryttare på en så liten häst...

- Ja han ser rätt lång ut och det verkar vara en typ P.R.E eller Lusitano aktig ras och de är ju ganska små till storleken.

Stilhoppning med Fia & Millet!!

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: Carina.ottoson

Aha/ visste inte att lusitano och P.R.E var små till sin storlek. Men det stämmer ju med Ture för han är ju nätt i kroppen hi hi speciellt beroende på vilka pållar som står bredvid- Navange bredvid ...

Är dessa inhemska raser - medelhavsländerna ? Tänker om de är spanska motsvarigheten till gotlandsrusset till exempel. Jag får kolla hästraser i boken.

Carina: )

2012-06-02 @ 23:07:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0