Gårdagens ridning

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 10:44:02 | I kategori: Allmänt

Igår så red jag ett dressyrpass på Limpan, det var ganska fint väder så vi passade på att vara på utebanan. Hon var lite pigg och stark ifrån hoppningen, men det löste vi snabbt med övergångar. Man behöver göra mer övergångar än vad man tror ibland. Och det är verkligen det bästa sättet att få en häst uppmärksam. Jag värmer nästan alltid upp med en hel del övergångar, så att det går mjukt, lätt och på bakbenen. På slutet fick vi till riktigt fina halter från galopp, dom börjar bli riktigt raka och fina, och med små hjälper. 
 
Mitt mål med Limpan är att hon ska vara så korrekt ridning att man inte ska behöva så starka hjälper för att utföra olika rörelser/uppgifter. Därremot behöver man mycket ben för att få en häst i så hög sammling. Mer än vad man tror, lätt i handen - mycket ben. Börjar verkligen kännas rätt med henne nu, hon tar alla hjälper riktigt bra! Så nice att rida då!
 
Sedan kom min mammas kompis Marie med islänningen Frodi som Marie och min mamma delar på. Han blir lite dragig och går inte riktigt att bromsa, i detta brukar han även bocka...lite väl mycket för dessa tanter och dom har ramlat av en del. Så vi ska nog se om vi kan få lite fason på det hela. 
Kändes lite ovant, första gången jag trimmat en islänning...När jag började trava försökte jag rida lätt, men slutade med att jag satt ner då det var riktigt svårt att hitta en bra takt. Han var lite spänd och trippig, så blev en "symaskins" trav. Men på slutet slappnade han av och trvade på riktigt, då kände man att han faktiskt har en riktigt bra trav! Super kul!
Han tyckte det var roligt att få komma bort och jobbas, skötte sig riktigt bra. Men får ta någon till gång på banan så man lär känna honom lite bättre, sedan får vi rida ut en sväng och se vad han gör.
Det var ganska roligt att galoppera runt i full fart med manen fladdrandes, kände mig som värsta Ronja rövardotter!
 
// Christina
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0