Fodret är på plats!

Publicerat: 2012-07-01 Kl: 16:19:16 | I kategori: Allmänt

Gahh vad hetskt det var att få in fodret i sommarens ostadiga väder! :S Men nu är det iaf på plats och jag har kört mycket traktor - vilket jag tycker är kul :) men jobbigt när jag bara hade vår traktor och lilla vagnen eftersom man måste häkta av vagnen när man ska lasta på och av balarna.. På fredagen hade vi Björkebys traktor och vagnar ett lass och på dem går det på 26 balar, lite mer än på vårt där det endast går på 9.. Många vändor blev det!
 
I fredags blev det maskinhaveri kort efter att de kört igång med att pressa så ett avbrott på ca 4h mitt på dagen gjorde att det blev lite panikartat - det skulle ju regna extrema mängder på kvällen/natten så det var lite svettigt att få fram service till pressen som la av, en traktor gav upp också men det finns det ju lite fler av. Hade hösilaget "regnat bort" hade det varit kris för det handlar om sjukt mycket pengar i foderkostnader :/ Tyvärr blev nu också hösilaget väl torrt innan pressning eftersom det var varmt och blåste sjukt mkt i fredags.
Pappa i ett av många samtal för att rädda fodret..
Vår lilla traktor fick köra plastarn ( den är liten i jämnförelse med böndernas traktorer) :P
Här har vi större grejjer!! Jag fick köra denna medans pappa lastade på - han fick dock köra hem det långa ekipaget för det vågar jag inte!
samtidigt som det svettades över fodret hade mamma en två-dagars dressyrkurs för en liten grupp elever som var mycket nöjda (och slut) efter kursens avslut. Denna Lasagne made by me (såklart) serverades sista lunchen och blev kanongod - min mat gick verkligen hem. Athos blev också storfavorit hos en mor och dotter som var med på kursen - han ser ju inte ut som nå vidare "ridhäst" när man ser honom i hagen/boxen men är sjukt fin och häftig att rida - en upplevelse man måste vara med om!
Maffiga ATHOS!!
Igår fick pappa börja dagen på bästa sätt - laga massa staket :/ våra lekgalna pojkar hade dragit gärnet runt i hagen och pappa såg detta ifrån traktorn, en häst föll på något vis in i staketet och ett antal stolpar for osv.. Inte glad Jocke! Hästarna var dock hela, Rangun hade lite småskrap på bakbenen bara - helt otroligt.
Mamma hjälpte mig med Roccan i fredags..
Igår började pappa riva spiltorna i stora stallet - här ska det nu bli två nya stora boxar 3*4m och en spilta kommer att få vara kvar på det tomma utrymet som blir..
 
Kram Madde
 
Kommentarer
Postat av: Kristin Planhammar

Hej! vi köpte en häst av er (zephyros)
vi tänkte länka en video när vi har löshoppat honom!
http://www.youtube.com/watch?v=gqXfR-ZjSTA&feature=plcp

Tack för en underbar häst!!
kram kristin och helena Planhammar!

Svar: `Åh vad kul!! Fina Zephyros!Madde :)
Ekelund

2012-07-02 @ 19:39:49
URL: http://kristinplanhammar.blogg.se
Postat av: Lovis Green

Vad roligt att bygga två stora boxar! Men vart ska alla små ponnysar, såsom Jazza, Gordon, Karaat och Grappan stå? :)

Svar: En spilta finns kvar som tanken är att Jazza ska bo i, de övriga ponnyerna får nu bo i 3*3m boxar :)
Ekelund

2012-07-18 @ 19:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0