Lättad..

Publicerat: 2012-01-04 Kl: 19:50:53 | I kategori: Allmänt

Idag har det varit fullt schema på Ekelund! Med programridning, veterinär osv osv.. Tove har kikat på Roccos ben, jag red för Gunilla så jag kunde tyvärr inte närvara, och det verkar inte vara något värre än en sträckning - lättad!
Visst är detta något som också kan ta tid men känns ju långt ifrån det mamma skrämt upp med mig med - frakturer :/
Så kan ska få en salva på de sträckta musklerna i området vid hasen/skanken och även äta smärtstillande, dock får han inte börja med smärtstillande fören imorgon eftersom han ska följa med till Monica på Equirehab för en genomgång och troligtvis få laser på det drabbade området. Verkligen så tur i oturen att vi också hade tid där imorgon, passar ju perfekt. Vi ska åka med tre hästar så förutom Rocco så ska Kolibri och Arrobell med för en check.

Rangun vid hans besök på Equirehab i augusti tror jag det var..

Monika Ledin är en av Sveriges ledande equiterapeuter och hon är erfaren dressyrryttare med förflutet i Norska dressyrlandslaget. Det är jättebra när de man anlitar, veterinärer, equiterapeuter osv osv själva är duktiga på att rida då det blir en helt annan sak och disskusion kring hästen och problemen.
Tove som vi har som veterinär är också duktig på att rida och vi har haft stort förtroende för henne ända sedan hon jobbade på Strömsholms hästsjukhus.

Känns bra att vi hittat så bra människor att ta hjälp av!

Tove fixar tänderna på Elton med hjälp av Sofi


Monica "in action" (Google)

Bara att hoppas på att Rocco hinner komma igång igen innan jag ska på semester 2 veckor den 20 januari, vore ju trevligt om mamma kunde hålla igång honom när jag är borta men har svårt att se henne sitta upp på en orastad vild Rocco :P hehe.. Vi får hoppas på det bästa!

Jag har alltså ridit programridning idag för Gunilla, på två hästar, mamma tyckte att jag skulle ta Elton men han MÅSTE vila - stackarn han blir väl helt shockskadad om jag skulle träna honom hårt tre dagar i rad! Får se om jag hinner ut en sväng på honom imorgon.
Jag red istället MILLEMANNEN :D Var läänge sedan sist, Fia skulle sitta med bokföring så hon skulle ändå inte hinna rida. Jag red ju honom på tävlingen hemma den 2 oktober och jag tror jag ridit honom en kort stund nån mer gång i höstas.. Han var iaf riktigt fin - hoppningen och allt arbete Fia lagt ner på honom har verkligen gett resultat! Man ser hur mycket arbete det krävs för att få hästerna bra, Fia har lagt massor av tid på dressyr och markarbete och jag kan säga att det var som en annan häst :)

Då vi köpte honom var han allt annat än välriden och väldigt framtung och man "bar" runt på hästen, detta har vi jobbat med sedan han kom och jag tror hoppningen gjort så mycket för detta. Det var idag raka motsattsen till första gången jag satt på honom - förutom att han fortfarande är sjukt svår att sitta på med sin stora gång ;P

Jag red MsvC:2 och Gunilla var riktigt nöjd!

KUL! Får se om jag kanske får starta nån dressyr i vår på honom, Fia lär väl ändå inte vilja göra det själv ;P

Våren 2011

Snyggingen

Jag red även Rangun och han kändes riktigt tråkig och sådär "träig" i munnen som bara han kan vara :/ Men det släppte efter att jag fått bli lite förbanad på honom då han var rädd för bland annat skottkärran i hörnet, sedan var han återigen sådär fin han varit de senaste veckorna! Red MsvA:1 då planen är att jag ska starta det i Södertäje i början av mars, men vore bra om jag kunde komma ut på ett par MsvB innan detta. Tyvärr är det sjukt dåligt med tävlingar än sålänge så vi får se..

Red även Navange på morgonen och det gick riktigt bra, mamma tyckte han såg fin och starkare ut nu än innan de åkte på semester. Prövar fortfarande mig fram på olika bett och idag testade jag även för första gången remontnosgrimma - jag tror det blev lite bättre men han är lite svår att veta med. Jag har testat rida på smalt och tjockt tvådelat, tredelat samt kulbett, men han är svår för det är väldigt olika från gång till gång vad som man tycker fungerar så nu byter jag kanske var annan var tredje gång jag rider.

Småtrött häst innan saluvisning i höstas.. Han är så himla go att hålla på med och jag gillar hans personlighet enormt :)

Såhär tunn och ämlig såg han ut då vi köpte honom i våras..

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0