Snart fredag

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 21:53:48 | I kategori: Allmänt

Måste säga att första veckan efter semestern har gått ruskigt fort! men jag har också fått mycket gjort :) Igår var jag helt slutkörd när jag kom in strax före halv tio efter att ha haft mammas tre lektioner. Markarbete var det på schemat och både hästar och elever skötte sig exemplariskt, jag hade byggt upp en ganska svår bana med mycket övergångar och travbommar på både böjt och rakt spår samt galoppbommar. Vi avslutade passet med att räkna galoppsprång på två låga räcken utmed ena långsidan :)

Idag fick jag lite extra tid eftersom jag sov kvar på Ekelund, tror jag ska se till att snabba på mig lite på morgnarna så jag kan vara i stallet redan vid sju istället för halv åtta. Den halvtimmen gör mer än vad man tror för då hinner jag mocka iprincip allt i vårt lilla stall innan utsläpp :)
Jag tycker om att inte behöva stressa på morgonen och vill äta min frukost och läsa nyheter osv på min Iphone innan jag åker. Min telefon ringer 05'50 och klockan har oftast hunnit bli 06'45 innan jag kommer iväg..
Ändring för det nog bli! Nu börjar det ju dessutom bli ljusare på morgnarna igen så det är ett stort plus :D

Fram till lunchen strax efter halv tolv hann jag med att rida ett kortare dressyrpass på Demeter, "träning/longering" av Thaleia & Hera, fixa färdigt vårt lilla tävlingsstall plus mockning av tre boxar och sopa i utestallet.

Åh vad jag längtar till sommaren och värmen - vill kunna rida i piké!! Här på Demeter..

Efter lunch red jag först Rocco i ridhuset, han var toppen igår (mamma hjälpte mig lite också) och det höll i sig idag - även om han i början var livrädd för skithögen han la som det rök om eftersom den var varm och pappa precis hade harvat :/ Knäppa hästar..

Rangun därefter var också mycket fin, jobbade med tempot/energin och övergångar. han blir lätt lite långsam bak och behöver påminnas om att han faktiskt har ett par bakben också. Gjorde lite byten ETT i taget för att verkligen få till dem eftersom vi haft lite småstruligt sensate tiden. jag red på diagonalen -byte och direkt framåt - samla och sedan byte igen. Detta fungerar väldigt bra på honom eftersom han lätt tappar enegi och ibland dyker efter bytet. jag red sedan in på en ny diagonal och kunde göra fem byten i vart 3:e - spikraka, stora och luftiga - LYCKA!
Avslutade med lite piruettarbete började till vänster där vi har svårast, gjorde ett pas "arbetspiruetter" och sedan en halvpiruett till höger som gick som på räls, sedan tillbaks till vänster och här krävs det verkligen mycket ridning. Men jag fick till en riktigt fin halvpiruett efter lite jobb med galoppen :D


Min stjärna!

Så kul att han nu äntligen efter alla år börjar "landa", han känns så stark och bärig och musklerna blir bara större och större :)

Jag red även ett dressyrpass på Elton som var fin, jag har ju provat olika bett som en galning efetrsom han varit/är så tjafsig i munnen men det enda som fungerat bra har han fått små sår i munngipan av :/ nästa steg var att testa ett rakt bett MEN så kom jag på att jag kunde testa med en aachennosgrimma igen och vilket lyckokast! Som en ny häst :) Jag red på det ifrån början men i sommras fungerade det sådär och jag bytte till remont vilket var toppen tills nu alltså, kan ju vara så att man kommer att behöva byta och fixa lite jämnt med honom. Vissa hästar är ju sådna och kräver lite variation för att vara nöjda.

Navange hanns inte med då Jimmy "Sadeldoktorn" kom vid halv fem för att lämna två sadla, bland annat Eltons hoppsadel, som han stoppat om samt kika på några av våra sadlar samt ett par av inackorderingarna. Han fick titta på Poseidon och Demeter och där fungerade de sadlar vi använt bra :) Även en liten justering av Kolibris hoppsadel och en ny sadelgjord till Rangun :D


Älskar dessa sadelgjordar! Har du en gång börjat använda dem vill du inte ha något annat :)
Dessvärre är det ju som vanligt "- Smakar det så kostar det" En sådan här dressyrgjord kostar 1690kr Men jag kan absolut säga att den är värd det. Den fördelar trycket väldigt bra och är speciellt bra till hästar som har lite problem med tex sadeltvång/sadelgjordsproblem..


Här är Ranguns gamla gjord som nu Elton och Navange får ta över till Amerigon som jag använder på dem. Skönt att slippa glömma sadelgjorden när jag ska rida, Dagens I-landsproblem att jag måste flytta sadelgjorden emellan stallarna :P

Dessutom är ju Ranguns sadel svart så det kan ju vara snyggt med en svart gjord och den gamla är ju i perfekt brun färg till Amerigon :)

Dubbel lycka!

Det blev även ett par nya stigläder till Uranos hoppsadel då hans är så slitna. Jag gillar inte riktigt de "nya" stigläderna med nylon i och tunnt skinn utanpå, de slits väldigt fort och även om de fortfarande håller så ser det ju väldigt trist ut när skinnet är trasigt och nylonen sticker fram.. Speciellt på skolhästarna går de sönder fort eftersom de används oftare och man ändrar och flytar läderna efter varje elev.

Det var allt för idag! God natt..

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Emelie

Hej!

Följa varandra via bloglovin?

Fin blogg, kram :)

2012-02-10 @ 22:12:59
URL: http://jedressage.blogg.se/
Postat av: Nina

Väldigt fina hästar! :)

2012-02-18 @ 20:12:41
URL: http://ninafyrman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0