Gott och blandat!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 21:28:37 | I kategori: Allmänt

Lite "tidningsurklipp" tänkte jag återigen bjuda på.. Även denna gång ifrån tidningen Equipage.


Först ett urklipp om de nya hjälmreglerna som träder i kraft 2013
Hehe - ja det kan man ju verkligen fråga sig.. :/

Mycket snyggt men framför allt praktiskt stall! Liknande boxar hade de när jag var i Tyskland, där var det EN istället för två dörrar.

Kan inte annat än hålla med, jag har ju ändå varit ganska "duktig" då jag bestämde mig mycket tidigt för att det var dressyr som gällde. Jag har ju alltid hoppat och hopptävlat ändå. Nu på senare år har det ju blivit mindre men beror ju också på hästarna jag har - Rangun är INGEN hopphäst. Ska jag nu jobba med att utbilda hästar osv så måste jag även hoppa, man måste inte hoppa högt.

I en artikel om ryggont hos hästar stod detta:
Ryggont är en ganska vanlig åkomma hos hästar och då ryggen är en mycket viktig del/funktion hos hästen är det viktigt att vara noga och uppmärksam så man kan hålla efter ryggen. Vissa hästar är mer känsliga än andra och vi har t.ex Arrobell som har känslig rygg och som vi även röntgat och sett att den inte är helt "optimal".
Hästar med ryggproblem behöver ju, precis som vi människor, bygga upp bra muskler för att inte slita på den och en häst som jobbas med en dåligt musklad rygg/ond rygg kan ju precis som hos oss människor också får bestående/kroniska men där det tillslut inte går att bygga upp muskler osv på rätt sätt.
Som jag skrivit i något inlägg tidigare måste man även tänka på ryttaren då en obalanserad ryttare kan förvärra. Man räknar med att i galopp så blir ryttarens vikt i varje språng det tredubbla på hästens rygg -dvs en ryttare som väger 60kg - "ökar" i vikt till 180kg!

Hovarna är såklart också en mycket viktig faktor inte bara vad gäller ryggont.

Det är viktigt att pallpera (känna) igenom sin häst varje dag för att snabbt upptäcka förändringar.

Detta var angående sadeltillpassning och att det är viktigt att kolla sadeln iaf minst en gång om året för att upptäcka snedheter så man kan rätta till dessa innan hästen får t.ex ont i ryggen.

Något att tänka på!!


Inte helt dumt skrivet..

Läsvärt!

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0