En lång dag avklarad..

Publicerat: 2012-12-10 Kl: 22:14:39 | I kategori: Allmänt

Efter många timmar i stallet äe vi till slut inne.. Jag ramlade in strax efter nio och syrran en stund senare. Fia hade de två sista lektionerna och jag de två första.
Så efter att jag haft lektioner till 19 tänkte jag fixa  traktorn inför morgonadagen, sätta på klämmen och ta fram en ny höbal. Detta lilla projekt visade sig såklart ta längre tid än vad jag väntat mig (som vanligt) Tog väl iaf en halvtimme innan hydralslangarna satt på plats.. Grr.. slutade med att jag fick lossa på dem för att få ut trycket i slangarna.
Traktorn och jag är allt som oftast osams på de flesta punktern när pappa är borta. Beror väl mest på att det alltid slår till och blir svinkallt :/
Igår skulle jag harva då ridhusbotten började likna ett stampat jordgolv - visade sig att pappa ställt den stora harven ivägen för den som jag brukar använda. Visste inte hur man häktade på den stora plus att även om jag vetat så hade ju hela bakpartiet på traktorn lagt av i kylan och rörde sig inte en cm. Så jag gav upp och så fick syster och jag glatt kratta ridhuset istället.
Idag hade det såklart snöat massor och även om vi i år får grymt bra hjälp med plogning av vägen ner och parkeringen så är det en del kvar att skrapa av - mmm då ska skopan på minnsan och här fungerar som vanligt inte låset utan man får bråka och svära minst 20min samt hoppa ut och in ur traktorn minst 10ggr. Hursom helst så rätt som det var där när jag satt och röck i spakarna så skrällde det till och kroken baktill föll ner! Kanon då kopplar vi på harven och kör en sväng i ridhuset - efter att läst instruktioner på sms ifrån far så fick jag på eländet och drog fram den för att försöka sopa av de ca 50cm snö som täckte den. Vill inte ha in all snö i ridhusmanegen inte..
 
Det var mitt traktoräventyr det!
 
Har ridit ut en sväng på Rangun med Fia och Pommes. Rocco hade roat sig i hagen så han fick en lätt jogging på em i ridhuset. Har även fixat "semesterns" första tappsko som Hera bjöd på, ena bakskon hängde i endast en söm och satt inte på hoven över huvudtaget.. :/ märkligt att de inte faller av? Den var iaf hyfsat plan så lite riktning och sedan på med den i de gamla sömhålen :)
 
Kram Madde
 
Kommentarer
Postat av: Ann Stensson

Förlåt Madde, men jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste om dina traktorbekymmer! Ska bli skönt när pappa kommer hem antar jag.

2012-12-11 @ 11:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0