Bättre sent än aldrig..

Publicerat: 2012-12-27 Kl: 22:00:53 | I kategori: Allmänt

Vilken jul det blev.. Bara svishade förbi i all hast med allt därtill.. Bloggen har återigen hamnat långt ned på "att göra" listan som aldrig tar slut.
Har just gräddat en sockerkaka med kanel & Lime smak till helgens ridweekend och nu står lussekransen och blir vackert gyllenbrun i ugnen. Den jag gjorde i söndags ( första kransen i mitt liv) blev fruktansvärt god och sjukt stor! Hoppas på samma lycka vad gäller smak med denna. Jag gillar att kunna servera hembakt och det brukar uppskattas av kunderna. Det tar visserligen lite längre tid än att skära upp en färdigköpt och det är konstigt nog nästan billigare att köpa färdigt än att köpa alla ingredienser och göra själv..
 
Under julen har hästarna fått vila då vi även passar på att göra den årliga vaccinationen lagom till julstöket. Rangun fick idag gå ut en kortare sväng tillsammans med Fia & Mille, tyvärr har det varit plusgrader något dygn så det är isbana på vägarna och på stigar osv är det sjukt blött under snön :(
Tur man har ridhus för att få något vettigt gjort ute är ju stört omöjligt om man är rädd om sina hästar, den djupa snön och leran därunder är förädisk och en ledskada eller sträckning är inte kul att få. Pappa var uppe på ridhustaket för att få bort snön vid snörasskydden då de blir förstörda av den tunga snön som trycker ned dem. På Värmdö var det i dagarna ett ridhustak som rasade in, tur vi inte fått lika mycket snö som det kommit i stockholm.
 
På em var far iväg och skodde första hästen efter semestern och väl hemma såg han ut som ett överkört lik - pang så var han dundersjuk och har sovit hela kvällen.Typiskt - det passar inte så bra att han är sjuk just nu, visserligen gör der väl aldrig det men nu har han mycket att ta igen men skoningar efter två veckors frånvaro..
Radarparet Ross & pappsen :)
 
Hann med lilla Elton en tur idag också, märktes att han inte blivit riden så mycket de senaste veckorna. Å andra sidan är han ju inte så gammal så han behöver lite viloperioder till och från. Ska se till att hinna rida honom ordentlig nu innan jag åker på semester om dryga 3 veckor. Man skulle verkligen behöva en stalltome/hästskötare som kunde serva med hästar så man han rida alla varje dag. Jag tycker det är så märkligt att inga "hästtjejer" ser till att vara i stallet nu på jullovet, vi är alltid i behov av hjälp och hästar finns det ju i överflöd att kunna få rida osv på om man är intresserad.
 
Rocco blev det tyvärr ingen vidare värst ridning på, lite jogging i ridhuset bara. Han kändes dock fin så jag hoppas kunna rida på lite mer ordentligt imorgon och om jag har riktig tur kanske mamma kan kasta ett öga på oss. Idag var det för mycket i ridhuset för attvi skulle kunna hålla fokus på oss och det behövs verkligen om man ska kunna få ut ett bra pass med honom då han  är så känslig och lätt blir störd. Detta är jag också så medveten om så ofta är jag mer på helspänn än honom om det är livat samtidigt som vi ska rida. Det svåraste är när det smackas på hästarna omkring honom för han lyssnar så mycket på rösthjälperna och han kan ju inte riktigt skilja på om det är jag som smackar eller någon annan. Det är ju iaf nyttig träning för oss båda med lite liv och rörelse ikring även om det just idag kanske inte passade.
Poseidon (Tror Erika fotat)
Denna pålle har idag fått sitt första pass efter en tidig vintervila då Fia körde fast med honom och troligtvis var/är han i en växtperiod. Så han har bara gått 30min på skritten ca 5 dagar i veckan de senaste veckorna. Han såg fin ut idag och på Fia lät det som att det var stor skillnad så vi hoppas att lite vila gjort att hjärna och kropp har kommit ikapp!
 
Nu ska kransen ut och sedan är det sovdags!!
 
Kram Madde
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0