Veterinärdag på Ekelund

Publicerat: 2012-08-22 Kl: 22:29:23 | I kategori: Allmänt

Hejsan,
Ja idag var Tove på besök det var ett antal inackorderingar som bokat upp koll på sina hästar så då passade vi på att låta henne titta på några av våra.
Melete är ju fortfarande tjock i sin has efter sin sårskada. Hon är däremot ej halt så vi ska bara smörja in hasen med ett mkt starkt liniment. Hoppas att det fungerar nu trist med skador på betet.
Passade även på att göra böjprov på Demeter då Madde o Sofia tycker att vi ska sälja henne. Hon skadade ju sig som 2-åring en svår sparkskada som resulterade i en ledinfektion som var omfattande. Sedan dess är hasen lite svullen. Vi har ju röntgat den flera ggr nu senast på försommaren för att kolla att den är ok nu när vi haft henne i träning ganska länge. Inget har hänt och hon hade inga böjprovsreaktioner. Jag är dock tveksam till att sälja henne. Dels är det den "enda" häst jag har just nu att tävla om jag inte tar en lektionshäst. Samt att hon nu börjar gå riktigt bra både i dressyren och hoppningen. Dessutom kan hon ju gå in i verksamheten speciellt på mina helgkurser.
Alla hästar är ju till salu men då ska det vara ett bra pris. Vi har ju ändå lagt mycket träning på henne. Vi får väl se, en fin häst att titta på är det allt(och rida speciellt nu när hon blivit tam).
Idag blev det si o så med ridningen då fm helt enkelt bara försvann. På em hann jag i alla fall rida Uranos, Jaqueline och Thaleia innan mina lektioner. Har ju ej blivit så mkt träning på Uranos inget alls sedan Gripentävlingarna. Jag är ju anmäld till Surahammar att rida MSVC igen. Hade tänkt att det är sista tävlingen i år sedan ska jag försöka att sätta bytena på honom. Kan nog bli lite knivigt han är ju 12 år och det var en av anledningarna till att han fick bli lektionshäst just att det var svårt men nu är faktiskt galoppen mkt bättre så kanske. Han har ju ej heller någon mellantrav men jag har ju på några starter ändå lyckats få 6. Han är ju kvalad med råge för att starta MSVB så jag tänkte i alla fall se om det är möjligt.
Kul att träna lektionshästarna ska under hösten lägga en mkt arbete på Jolita också är planen. Det gäller att förvalta hästarna både att hålla efter samt öka utbildningsnivån.
En bild på Uranos o Sofia på hemmatävling när han var 5 år! Sofia var då....15 år eller skulle bli
Godnatt
Ann
Kommentarer
Postat av: Anonym

Vioken jättefin bild på Sofia och Urananos! Sofia ser ut att vara ungefär lika stor som Ebba är nu.
Han är verkligen en jättefin häst samt så snäll i hantering!
Carina O

2012-08-22 @ 22:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0