This is the year!

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 11:11:42 | I kategori: Allmänt

Det är nu det händer, det är nu det VÄNDER!

Vi slutar att be om ursäkt för att vi finns och vi visar att vi kan.


Igår avgjordes första omgången, av tre, i Div 1. VI VANN!!!!
Härlig start.. Från vänster: Jag & Rangun, mamma & SKOLHÄSTEN Uranos, Dorthe & Mr Atom samt Sofia & Arrobell.

Rangun gick igår som den stjärna han är. HELT avspänd och så härligt att verkligen kunna komma till ridning. Vi red ihop 65,435% vilket gav oss en blå rosett. Domaren frågade vid prisutdelningen "-Varför red du så fort i traven?" Jag svarar "- Ehh ja du" typ.. och hon fortsätter "-du hade vunnit annars" !!!
Gaaah vad man blir sur på sig själv då! Men sedan är det ju en bedömningssport och nästa domare kanske tycker tvärtom.. Så det enda man kan göra är att rida efter vad domaren "vill se" dvs att man behöver ha lite kännedom om vad domaren gillar och inte.

Vi behöver dock träna på det här med prisutdelningar :S Rangun gillar ju som bekant INTE att man fäster rosetter, prasslar med påsar osv i hans närhet :/ därav sitter båda mina rosetter på sadeln/stöveln. Han har även mycket svårt för att stå still..
HJÄLP! Nu drar ja!

Har insett i veckan då det känts väldigt kämpigt med Rangun att det jag skrivit tidigare i sommras/höstas har ändrats.. Angående Rocco och att han är det absolut svåraste häst jag ridit - Nu när jag hittat alla knappar och han blivit mer och mer ridbar, han var ju trotts allt bara som inriden då vi köpte honom.
Rangun ÄR, HAR och KOMMER alltid att vara den svåraste hästen. (Stor punkt) :P

Extremt känslig, envis, extremt flyktbeteende och ett stort stort hjärta. HAN är den svåraste hästen - that's it!

Mamma & en av våra fina skolhästar URANOS var såå nära en placering ii DEBUTEN i MsvC, bara några ynka poäng saknades. Tänk att vi har så fantastiskt fina skolhästar, det är inte många som har det - men det tror jag många inte förstår. Hos oss finns ju även möjligheter om man är duktig och har ett seriöst INTRESSE för hästen att få tävla och träna på helt andra sätt än e den vanliga verksamheten.
De flesta ridskolor hyr absolut inte ut sina hästar på vare sig tävlingar eller som delfodervärd/medryttare. Vi har verkligen högt utbildade hästar och detta skapar väldiga förutsättningar för dem som har intresse av mer än lektionsridning. T.ex D-ponnyn Ronjah skulle kunna gå SM, han har extremt lätt för sig och älskar att arbeta. Hon har startar FEI-programen med Fia när hon fortfarande tävlade ponny.

Hur många ridskolor har hästar/ponnyer som kan tävla Msv klasser?

Fia & Arrobell är ju alltid ett säkert kort, han kan MsvB:4 utan och innan den hästen :P Igår hade de dock onödigt många missar (lycka för mig iofs eftersom jag då slog henne i resultatlistan) hehe

Så har vi även Dorthe Pedersen med sin fina Mr Atom, en mycket rörlig svart liten katt. (mamma har suktat efter honom ända sedan de köpte honom, var han 3-4år då tror jag)

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0