Lukas o Lady Mikaela

Publicerat: 2011-09-29 Kl: 22:53:18 | I kategori: Allmänt

Hejsan,

Länge sedan jag skrev i bloggen men då det kom upp ett inlägg om gamla godingar så tänkte jag berätta vad som hände med dem.
Lukas kom till vår ridskola då en annan privat ridskola utanför Strängnäs lade ner sin verksamhet. Jessica då Siikanen nu Knoester köpte honom till sin lillasyster som för övrigt bor kvar i Mariefred men själv bor Jessica i Karlskrona hoppas det nu blir rätt stad annars får jag däng av Jessica en dag kommer vi o hälsar på lovar!
Lukas var en mkt speciell herre korsning fjording/shetland barnen blev duktiga att driva med sätet annars bestämda han själv. 
När han blev äldre flyttade han hem till Ylva Ahlenius en mycket omtyckt instruktör här på ridskolan som nu driver egen hästverksamhet mellan Nykvarn och Södertälje. Där reds han av hennes barn fram tills dess han fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna.
Lady Mikaela som för övrigt var en mkt fin renrasig New Forest ponny stannade kvar hos oss livet ut. Många barn har lärt sig rida på dessa fina ponnyer. Tror att Madde säkert har svar på exakt årtal.
Mikaela levde sin första del av livet som avelssto och kom till oss när hon var äldre köpte henne tillsammans med Fajans som var en mycket fin New Forestponny med mycket attityd. Väl mycket för att arbeta på ridskolan så han köpte Charlotte som nu har sin nästa häst Jacqueline hos oss.
Tyvärr lever ej heller Fajans då han förolyckades här på gården.
Sedan den dagen har vi aldrig haft hästhagar som direkt gränsar till varandra utan ett antal meter emellan.
Bonzo gick i ena hagen o Fajans i den andra de blev osams över staketet och Fajans skar av senorna i ett framben.
Tyvärr är det nog så med hästar och hästhållning eller allt man gör kanske att man lär sig den hårda vägen. Vet att en del har hagar så som vi hade förut men skulle själv aldrig våga ha mina hästar så längre.
Kan det hända en gång så kan det hända igen.
Hoppas att Madde kan få fram några fina bilder på ponnyerna.

Godnatt
Ann
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0