Höstrusk!

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 21:05:57 | I kategori: Allmänt

Fy vilket trist och tråkigt väder det är.. Har visserligen inte direkt regnat idag sånär som på en liten liten skur men det är blåsigt, kallt och löven faller av träden :(

Igårkväll pysslade jag en del med vår hemsida där jag bland annat ändrade förstasidan för att göra den lite mer "levande". Där ska jag nu uppdatera efter varje tävling eller annan intressant händelse. Vad tror ni om det? Ni får gärn komma med tips om det är något ny tycker saknas eller så :)


På Ekelund finns kunskaperna för att ta Dig till en högre nivå - på egen häst eller våra fina skolhästar

Så här ser en del av första sidan ut!!

På bilderna är det ifrån vänster, Ann & Arrobell, Ebba på Grappan och jag i superdunjacka, Bell's Melete, Gordon och jag, Rangun och sista bilden är på mig och Rangun..


Elton fick hoppa lite idag på utabanan och han har verkligen förändratspå kort tid. Han har nu massor av egen energi och jag fick hålla igen honom flera gånger under dagens pass, men inte för mycket jag vill att han ska tycka det är kul så det är viktigt att inte börja bromsa för tidigt nu när han fått sån egen framåtbjudning!

Vi hoppade förutom några enkelhinder en trestudds - vilket han aldrig hoppat tidigare.

Mamma hjälpte mig då jag skulle hoppa lite studds med Navange - mycket bra med tanke på att han har lite svårt för flera hinder på rad vilket gör att bommarna flyger. Jag är ändå nöjd med dagens pass och fortsätter vi nu med detta styrke och lydnadsarbete med små hinder, studds och serier flera gånger i veckan så tror jag nog att han kan bli riktigt bra med tanke på hans hoppkapacitet i övrigt :)

Jag och mamma red ut på morgonen på Poseidon och Arrobell. Berättde ju aldrig att jag fick lite markkänning i ridhusspånet igår morse då jag skulle rida Poseidon :P hehe bara upp och på´t igen!!

Insåg då hur enormt viktigt det är att ha trillat av mycket, speciellt i unga år, då jag verkligen inte slog min nångon stans. Idag kände jag av en möjlig liten sträckning i ena armen - that's it! Faller man av mycket lär man sig att trilla rätt och även "var" man ska falla för att inte få hästen på sig. Det absolut sämsta man kan göra i ett fall är att föröska ta emot sig med tex händerna - detta resulterar ofta i frakturer.


Skräckbild ifrån Google..

Vi hade en duktig tjej som jobbade hos oss i stallet och som ridlärare då jag var liten/ung som hade en egen häst som inte var speciellt "rolig". Hon föll av och skadade först höften eller bäckenet - en spricka, hon fick då ridförbud men som ni vet så är det ju inget som avskräcker oss galna hästmänniskor utan så småningom var hon ute och red på sin stora fux igen. Självklart blir det "rädd", har för mig att det var i backen utanför vårt hus ner mot gräshagarna, eftersom hon visste att hon absolut inte fick slå i höften tog hon emot sig med båda händerna vilket resulterade i kraftiga frakturer och hon fick gå länge med ställning som ovan på båda handlederna. Läkarna gjorde dessutom något fel med gips eller operation och hon är än idag inte helt återställd i sina handleder då de inte växte ihop korrekt om jag minns rätt.

Hmm det var visst ett litet sidospår där :P haha

På em hade jag två privatlektioner, först Åsa på Lady -en hopplektion ute i blåsten som gick mycket bra. Har aldrig sett Lady så pigg och på G! Sedan Emma K på sin Sixten som har haft en lite kämpig vecka då Emma var lite missnöjd redan på lektionen i måndags. Efter en stunds kämpande idag bar hon sedan mig att sitta upp och prova, han är ju inte världens lättaste ponny i dressyrabetet. Superkul att rida en liten C-ponny :) Så mycket enklare än de stora "öken" vi har ;P Emma satt sedan upp igen och nu fungerade det mycket bättre. Vi red igenom Debutantprogramet för fälttävlan då Emma ska debutera på en fälttävlanstävling nu i helgen. Spännande!!

Imorgon kommer "Hästspecialisten" Tove Björksten för lite olika uppdrag, bland annat röntga Poseidon och jag insåg tidigare i veckan när jag skulle tränsa Rangun att hans tänder måste kollas då jag tyckte de var väl vassa och han hade mycket foderresten i munnen. Vi ska kolla över alla hästarna senare i år hade vi redan bestämt men Rangun får nu lite förtur, kan ju mycket väl vara därför jag upplever att han är kärvare i munnen än vanlig på sista tiden.

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: Madde

Ops på den översta bilden ifrån vår hemsida saknas visst det två sista bilderna..

2011-09-15 @ 21:18:09
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Ingunn

Fin förstasida! Kul att se bilder från olika delar av verksamheten och en så fin bild av vackra Arrobell.

2011-09-16 @ 09:11:03
Postat av: Emilia

Haha jag är verkligen jättekass på att landa rätt när jag ramlar av! Lyckades ju flyga av Karaat och få 2 sprickor i handleden 09, och redan nästa år stuka andra handleden när jag flög av Ronjah... Fallträning, kanske...?

2011-09-16 @ 21:40:58
URL: http://soautomatic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0