Helt gaaalet!

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 20:55:25 | I kategori: Allmänt

Var inne på tdb idag för att kika lite på tävlingar framöver och kollade då in Södertäljes lokala dressyr i oktober som jag anmält mig till som reserv, visste inte att det redan var fullt då jag anmälde mig 50min (!) efter att anmälan öppnats.
Klasserna de ska ha är LB:3 och LA:3 - idag var det 77 reserver i LBn och 56 reserver i LAn, detta alltså utöver de 40 stycken som klasserna är maximerade till!!! HELT GALET med andra ord..

Helgens tripp till Jönköping för att fira min mammas morbrors 50års dag blev alldeles nyss inställd då han blivit mycket sjuk med feber osv.. TRIST! Vi hade verkligen sett fram emot denna helgen, träffa släkt och även vara HELT häst och stallfria.. Men vad gör man? Nu funderar vi på en kortkryssning bara familjen men vi får se..

Annars kan man ju alltid stanna hemma och RIDA en hel hög med hästar!! :)

Jag och fina fyraåringen Demeter vid hennes första hopptävling för ett par veckor sedan..

Rocco red jag helt själv idag då mamma var iväg och klippte sig på em. Han var så fin - "to die for!!" Känner mig mycket nöjd speciellt över mig själv då jag själv lyckades rida utan en enda instruktion av min käre mor och han gick som en klocka, eller ja han testade ju självklart men jag hade verkligen bestämt mig redan innan att idag skulle jag RIDA VARJE STEG - något som är ett MÅSTE på honom, annars blir han snabbt uttråkad!

Har ridit ut på några hästar idag och sett massvis med svamp men han inte plocka dessa nu på kvällen som jag tänkt så vi får se om det kanske kan hinnas med imorgon. Jag älskar att plocka svamp men har ju såklart aldrig tid att plocka nuförtiden..

I gårdagens fråga fick jag en del svar och tänkte nu själv försöka svara på vad jag mest behöver i stallet:
- Vid ridning så är jag väldigt beroende av ett par bra ridstövlar, älskar mina vardags stövlar av märket Petrie som jag "snubblade" över i en butik i vintras. Har även ett par Cavallo till vardags men de är inte alls lika bra och ett par storlekar stora speciellt runt vaden - bra att ha med tjocka sockor på vintern dock!
På tävling har jag ett par stövlar av märket Königs som också är super.

Jag anser att stövlarna är väldigt viktiga för ryttarens balans och stadga i skänkeln. Kan för mitt liv inte förstå ryttare som rider i bara skor utan varken chaps eller stövelskaft. Det värsta som jag ändå anser, som ni fom följt bloggen ett tag redan vet, är den förbaskade "gummiridstöveln" som är en kastastrof då det inte är gjorda (enligt min mening) att rida i. De stackars barnen kan överhuvudtaget inte trampa ned sina små hälar för stöveln ta emot runt vristen.
Nu menar jag inte att man ska köpa dyra läderstövlar till barn som växer en storlek per temin utan ett par bra skor och chaps anser jag är det bästa.

Handskar är något jag heller aldrig rider utan men nu var det ju EN sak :/

I stallet är en lite svårare fråga.. Men bra borstar att kunna rengöra skitiga höstleriga hästar med är viktigt - en bra rycktborste för finputtsen också. SAX - avskyr ofriserade hästar!! Jag har en sax jag haft sedan ponnytiden, nu har min lapp fallit bort i sommras tror jag det var men satte en lapp på handtaget när jag var i tonåren fär det stod:
"Maddes PRIVATA - Används endast vid frisering av man/svans på hästen! hehe

Kram Madde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0