Full storm!

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 21:02:25 | I kategori: Allmänt

Vi blåser bort :/ saker har idag flugit vilt ikring på Ekelund, sånt här väder skapar självklart lite "småvilda" pållar men tycker ändå att de flesta hållt sig i skinnet under dagen..


Vildhäst! haha hittade denna på Google. Inte helt ovanligt att de kan reagera såhär i kraftig blåst!

Jag tänkte börja med att "svara" på en ganska sur kommentar jag fick angående ett inlägg tidigare i veckan då jag "beklagade" mig över att det var jobbigt med mockningen efter helgen.

"Jag ber om ursäkt om jag klev någon på tårna men jag menar inte någon specifik vi har alltid mer jobb på måndagar och som jag skrev är det fullt förståeligt och faktiskt något vi själva "valt" då vi har stalltjänst som en del i uppstallningen. Vi har ju stalltjänsten av många anledningar, mycket för att uppstallningskostnaden ska kunna hållas nere men även för att underlätta helgerna för oss själva då vi jobbar ALLA dagar i veckan, även då vi inte är i stallet.
Vi anser även att stalltjänsten är ett mycket bra sätt för de uppstallade att lära sig mer och även se hur sin häst beter sig den tiden man inte är i stallet, tex vid morgonfodringar osv.
Hoppas att ni förstår detta och varför jag skrev som jag gjorde - det var INTE menat som kritik emot någon."

Åter till dagen då jag fotade våra fina unghästar på vägen hem i kväll.. Såhär ser de ut nu efter en hel sommar med massa gräs!
Hehe - ganska runda o maaagen!
Från vänster Bell's Hera (2,5), Bell's Melete (1,5) och Bell's Thaleia (2,5)


Thaleia ville mer än gärna hälsa

Thaleia e: Arrobell u: Trocea
Hon är ju lite mindre än sin sin jämnåriga Hera och har ettåriga Melete är nästan i samma höjd.

Melete e: Arrobell u: Gaia ue: Troll

Hera e: Arrobell u: Leukothea ue: Briar


Hera

Thaleia mumsar äpplen och Hera letar efter ett eget :) Fanns ett lite äppelträd utanför staketet som de försökte nå alla äpplen på. Tur att det inte stod i hagen för då skulle de väl få ont i magen!

Runda om magarna är de iaf - som små "julgrisar" haha..

Ska bli intressant att sätta igång så smått med inridning av dessa under hösten, men för att hinna med dem så skulle vi ju verkligen behöva sälja några av de andra hästarna eller kanske någon av dessa. Vi har faktiskt några som hört av sig om att köpa en "gul" unghäst.. Så vi får se om vi får ngt napp, de är verkligen supertrevliga individer alla tre :D


Heras mamma - Leukothea som vi sålde i höstas då fem år gammal.

Idag har även Jimmy varit hos oss på em "Sadeldoktorn" vi har gått igenom alla lektionshästar och även kollat Fias hoppsadlar där Kolibris behövde justeras lite så han tog den med sig.
Vad gäller lektionshästarna så såg det ut ungefär såhär:
Athos:
Dressyrsadeln böts ut emot en annan, han har nu en brun (Milles gamla sadel så den är riktigt fin)
Nisse:
Den fick lite mer stoppning då omstoppningen Jimmy gjorde förra året nu satt sig lite och behövde fyllas på.
Nisse har bara en hoppsadel.
Tuareg:
Dressyrsadeln låg kanon men hoppsadeln fick Jimmy justera lite.
Bosson:
Hoppsadeln låg kanon. Han har bara en sadel.
Ronjah:
Hon har bara hoppsadel och den låg perfekt (trotts magen) ;P
Jacquline:
Dressyrsadeln låg bra men vi fick byta hoppsadeln till en annan som vi inte använde på nån häst, en Stüben.
Gent:
Han har bara hoppsadel och den låg kanon.
Jolita:
Allroundsadeln låg bra och hon har ju tidigare bara haft den men då Athos "gamla" dressyrsadel nu inte hade nån häst provade vi denna på henne och den låg som ett smäck!! Så nu har hon en fin Appalosa dressyrsadel också.
Uranos:
Vi böt ut hans bruna Prestige hoppsadel emot en svart Pessoa då den låg perfekt medans den bruna hade behövt lite justeringar för att passa optimalt. Dressyrsadeln låg kanon.
Grappan:
Hennes sadel låg okej men behöver snart stoppas om men eftersom Jimmy har fullt upp en tid och vi inte kan avara sadeln så länge så har hon nu fått en teddypadd tills han kan fixa till hennes sadel :)
Karaat:
Han har en allround Keiffer sadel som låg perfekt.
Gordon:
Han har ju en hoppsadel som egentligen ligger bra Jimmy har kollat den flera gånger tidigare då vi upplever att eleverna får mycket svårt med sittsen i den. Nu har vi bytt sadel så han har nu en svart hoppsadel istället. Plus att Cobran (dressyrsadel) vi skickade med Jimmy förra gången som vi inte använder längre och det är dumt att ha en så fin och dyr sadel bara hänga i sadelkammaren ville såklart Ebba ha på "sin" fina Gordon så de har nu köpt den. Ebba blev ju jätteförskräckt då jag berättade att vi int hade den kvar för några veckor sedan :/ haha.. Ebba lånade ju den då hon red Gordon för mig :)
Jazza:
Hennes hoppsadel låg perfekt.

Det var alla!! Känns kul att vi nu börjar få till det så att flera av hästarna har två sadlar då det verkligen gör stor skillnad på ryttarens sits att rida dressyr i en riktig dressyrsadel.
Dressyrsadel!!!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Ingunn

En liten fundering kring mockning på helgerna, vi har samma problem hos oss nästan oavsett vem som har helgtjänsterna, personalen tycker att det ser förjävligt ut måndag morgon och suckar lite över att det blir extra jobb. Till viss del tror jag att det inte bara beror på ovan hälgtjänstpersonal utan också på att hästarna jobbar mindre i helgen dvs står inne och skiter ner mer samt att lektionsryttarna på vardagarna oftast mockar åt sina hästar efter ridningen, då blir det ju mindre skit i boxarna till dagen efter. Kan det vara något liknande fenomen hos er också?

2011-09-15 @ 08:47:56
Postat av: Ingunn

Vilka fina unghästar och vilka runda magar! Mysigt.

2011-09-15 @ 08:51:43
Postat av: madde

Stämmer mycket bra Ingunn eller ja både och just såhär års då vi tex i lördags lät lektions hästarna vara ute till kvällsfodring å andra sidan var de ju inne på morgon/fm för att gå lektion :)

Men håller helt klart med om att det blir mer skit då de ej går lektion, en normal kväll fyller man ju trotts allt nästan en hel kärra på det de skiter under lektionstid!

Tack för två härliga kommentarer och JA de är smått feta om magen :)

2011-09-15 @ 12:08:52
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0