Full fart i starten av ny vecka!

Publicerat: 2011-09-26 Kl: 21:31:48 | I kategori: Allmänt

Ja då var jag nyss inkommen ifrån stallet, sover på Ekelund idag eftersom vi ikväll haft vår första programridning för lektionsryttarna. Det var jag själv som kom med ideen i sommras och vi har ju hela tiden velat utveckla vår verksamhet åt ett med tävlingsinriktat håll så nu har vi en gång på våren och en gång på hösten programridning samt banhoppning i tävlingslika former. En kväll för varje "riddag". Idag var alltså premiären som gick mycket bra och upplägget just ikväll såg ut som så att mamma skötte framridningen medans jag fick aggera domare och döma alla duktiga ekipage.

Detta är dessutom ett utmärkt tillfälle för mig att träna och utvecklas då jag är intresserad av att utbilda mig till dressyrdomare, där är dock åldersgränsen 25år så jag får vänta ett tag till.

Förhoppningsvis ska vi nu kunna locka fler ryttare att framförallt våga delta i KM och även andra klubbtävlingar.

Att tävla är kul och framförallt väldigt utvecklade för ryttaren. Man måste inte vara jätteduktig eller ha ambitioner att tävla på hög nivå. De flesta tävlingsryttarna är på den "lägsta nivån" alltså att man tävlar lätt klass. I just dressyren är det då LC, LB och LA (där LA faktiskt inte är så himmla lätt)
På bilden ser ni ett "gammalt" ponnyhopplag i div III. Från vänster: Sofia Holmqvist på Samantha (ridskoleponny som nu betar på de evigt gröna ängarna), Angelica Porsin på Nejlika (ridskoleponny som vi sålde i mars 2011), Olivia Eriksson på Benny och Alva Åbrant på Gordgeous Boy "Gordon" som fortfarande finn kvar hos oss på ridskolan.

Idag har jag iaf hunnit med att RIDA massor av fina hästar :D Vi har denna samt nästa vecka extra hjälp i stallet då vi har en praktikant ifrån Öknaskolan. Hon var även hos oss på ridläger tidigare i somras så hon har redan bra koll på hästar och var all utrustning finns osv.
På fm red jag Rangun och Rocco, båda gick bra men speciellt Rangun gjorde många bra saker ut "George-programet"

Efter lunch red jag först "Runt sjön" på Demeter, måste se till att ut och cantra med henne för att få bort den där magen som bara vägrar att minska i omfång.. Imorgon blir det Erikhoppning med henne igen :)
Red även ut en kort sväng på Poseidon, för första gången helt själv - han skötte sig exemplariskt och hade energi för två!

Elton hoppade jag lite småhinder på utebanan vilket gick bra men även han har ju en "klotmage" som inte vill ge med sig, man kan ju inte bara plocka bort fodret :/ och samtidgt vill man ju inte jobba ihjäl en fyraåring som både han och Demeter är..

Jag han även med Ture ett litet dressyrpass på utebanan, måste ju jobba honom lite inför helgens LA:3 på hemmaplan :) Mamma red samtidigt Nisse och var helt "förskräckt"/Förvånad över hur fin  han faktiskt är. Hennes kommentar var "- han är den av våra lektionshästar som är lättast att få att jobba på tygeln korrekt" viliket jag förvisso sa redan förra veckan ;P
Man kan "lägga" honom precis var man vill han bara går och så mjuk och fin, fantastisk häst!

Mina måndagsbarn fick idag rida ut i skogen och på grusvägen, passade på då det verkligen var kanonfint höstväder och det snart är både för mörkt och kallt för att kunna rida ut.

Snart är det vinter igen! Ser man på denna bilden så känns det kanske iof inte så jobbigt men jag avkyr kylan och blasket vintertid och det absolut jobbigaste tycker jag är MÖRKRET. Det går väl ann att det blir mörkt redan på eftermiddagen men på morgonen när man ska upp vill jag att det ska vara ljust ute.. Nån som känner som jag?

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Erika

Jag älskar vintern! :D På morgonen är det bara mysigt, men på kvällarna gillar jag inte att det blir mörkt fort :O

2011-09-26 @ 22:47:45
URL: http://ettahnia.blogg.se/
Postat av: Ebba

Jag älskar också vintern! :D Så fint med snö och så kan

man åka skidor. ;) Jag håller dock med om att det är så

tråkigt då det blir så mörkt. Jag gillar heller inte november

och mars för då är det bara mörkt och blött! I januari är

det ju snö! :) Haha

Kram Ebba

2011-09-27 @ 07:25:59
Postat av: Christina

Jag tycker det är mkt bra med programridning, man måste ju träna på det också ;) När jag gick gymnasiet hade vi programridning mist en gång i månaden!

2011-09-27 @ 13:16:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0