Ny vecka igång

Publicerat: 2011-10-24 Kl: 21:52:50 | I kategori: Allmänt

Hu vad kallt det börjar bli! Hann inte hämta min dunjacka innan första lektionen och gissa om jag var kall efter :/ Sprang och hämtade den innan mina dressyrspecialare..

De minsta har idag fått fortsatt med galoppgenomgång och några valde att prova på, duktiga tjejer och framför allt vädligt duktiga och skötsamma hästar/ponnyer vi har :D

Dressyrtjejerna fick idag främst träna på att flytta hästen, först genom att öka minska volten därefter skänkelvikningar utmed långsidorna - till kvartslinjen och tillbaks. Vi avslutade med lite ryggningar som vi får fortsätta med nästa pass, man kan inte hinna med allt.

I övrigt så har jag ju såklart ridit en del hästar, Poseidon ett pass på utebanan på morgonen och sedan Rocco i ridhuset. Efter lunch gjorde vår praktikant, hmm har jag berättat hon Fanny? Hon är iaf en "gamal" elev till oss som nu går ridsportsgymnasium i Linköping - Vreta. Hon har två veckors praktik som hon nu gör hos oss :) Ja började att rida en stund på Grappan, som var alltöfr länge sedan hon blev genomriden, och sedan fick Fanny rida en stund. Hon fick prova henne i fredags också. Elton fick också ett pass i ridhuset, i den supersköna Amerigo sadeln vi kommit över :D Gillar den skarpt däremot var den inte helt optimal på Elton, får prova vidare imorgon :)

(Google) Den liknar denna sadel..

Har inte ridit i en Amerigo på ganska många år, inte sedan min tid hos familjen Brolin på Brolöten då de har några sadlar av detta märke. Har alltid tyckt om dem :)

Imorgon ska mamma på kurs för Jens Fredricson och på vägen lämnar hon av Ture & Mille (Tror det var mille) som ska på genomgång/behandling av Monica på Equirehab samt Demeter som ska stå kvar där troligtvis tills på fredag. Hon ska få salt/kallvatten behandling av sina muggangripna ben. Vi hoppas nu innerligt att detta ska fungera så vi kan komma igång med ridningen ordentligt igen.

Behandling i kylt, salthaltigt vatten. Det salta vattnet kyls ned till ca 3 grader och syresätts via luftbubblor, vilket ger senor och vävnader en mild massage.

Den intensiva nedkylningen av benen stänger blodkärlen. Därefter strömmar allt blod till benen och ger en stark genomströmning och effektiv utrensning av gammal ärrvävnad, avfallsprodukter och vätska.

Kroppen läker sig själv genom extern blodgeomströmning och bortförsel av dåliga celler.

  • Galliga ben
  • Sen- och ledbandsskador
  • Skador i det inre benen dvs ömma skenben
  • Ledåkommor
  • Benbrott och överben
  • Skakningar
  • Skärsår och infektioner i underbenen
  • Postoperativa komlikationer - sårläkningen
  • Ökad hovväxt, botar mugg och strålröta
  • Mjukvävnadsskador
Fina Demeter!

Pappa har idag kört iväg Bell's Melete och Bell's Hera till Ylva utanför Nykvarn/Södertälje där de ska gå på lösdrift ett tag framöver. Bell's Thaleia har vi fåt operationstid för på Srömsholm i början av november, Tove tittade på henne skadade hov/kronrand i förra veckan och tyckte att det vore bäst med operation för att se så att det är helt ok "invärets" hon är ju röntgad men antar att det kanske kan finnas nån skada ändå :/ Vi med vår vanliga tur, hon fick skadan på betet som fölunge.

Det positiva är iallafall att hon står nu kvar hemma och vi ska nu på allvar sätta igång med inridning av henne, hon är inte halt eller så pga skadan, det bara ser trist ut. Mycket bra för de där unghästarna att vara ifrån varandra lite också då de är väldigt "kära" i varandra.

Imorgon kommer även Sadeldoktorn igen på em och sedan hoppträning för Erik Berggren på kvällen samt att Tove Björksten kommer och har föreläsning. Fullt upp med andra ord!!

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0