Kaoz!

Publicerat: 2011-10-25 Kl: 20:40:08 | I kategori: Allmänt

Gahh vilken dag! Mamma åkte supertidigt för sin kurs och att lämna hästar på Equirehab. Hon kom hem igen kl.16, 30min innan hoppträningen skulle börja..

När jag på em red Rocco på utebanan fick jag syn på en blodig häst i hagen bredvid, vi misstänkte att det var ganska allvarligt då pappa tyckte att det var ledvätska som kom ur såret. Det var inte våran häst utan en iackorderad, dessvärre är det mycket bråttom till klinik för att spola leden om det nu skulle vara leden som vi misstänkte och de ansvariga för hästen var flera timmar bort. Som tur var fanns en annan jättegullig inackordering som ställde upp och körde hästen till Strömsholm, annars var sista allternativet att jag skulle åkt och skippat hoppningen på Elton.

Sofia som åkte med den skadade ponnyn är verkligen guld värd! Hon ställer alltid upp och är en riktig ängel att ha i stallet, alltid glad och positiv och ställer jämnt upp för andra som behöver hjälp! TACK!

Som jag förstod det innan jag åkte hem så var det så illa som vi befarat så det var verkligen tur att hästen kom iväg så snabbt. Vi har ju själva haft många hästar med ledskador, både med bra och dålig utgång. Är det riktigt illa måste man ta bort hästen.


Demeter fick en ledskada som 2-åring som var riktigt illa men vi klarade hennes liv, tyvärr är hon fortfarande "ärrad" i form av en ngt större has. Vi hoppas på att det inte ka vara något som ska sätta stopp för hennes utbildning och fortsatt träning/tävling :)

På morgonen höll jag nästan på att köra på vad jag tror var en grävling i dimman på E20 :/ Blev ganska rädd kan jag säga!

Fick sedan en härlig morgontur efter utsläpp av hästarna tillsammans med Fia på Poseidon och en av våra skötare på ridskolans hästar som fick följa med i morgondimman, själv red jag Rangun som var mer än nöjd med att få komma ut :D

Hoppträningen för Erik på lille Elton gick toppen, Erik hade en vädligt bra genomgång idag och jag fick verkligen bra hjälp med min ridning av den lilla sötnosen som för övrigt verkar vara lite kär i Jaqeuline då han gnäggade ömt när hon gick förbi. han hade även betydligt högre fart när han fick springa bakom henne :P

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: mamber

hej, har haft en häst med svår mugg på foder i flera år. Hästen är 25 år och ägaren är en gammal hästkarl från dalarna. han har lärt mej ett knep, så fort hästen får mugg, vilket kan komma snabbt så river jag ett par matskedar pepparrot och blandar i fodret tills det gett sig. kanske kan vara något att prova för er.

Tack för en superfin blogg.

2011-10-30 @ 23:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0