Effektivitet på Ekelund!

Publicerat: 2011-10-06 Kl: 22:00:20 | I kategori: Allmänt

Vi har verkligen en kul vecka där vi får mycket gjort på anläggningen då vi har tre superduktiga praktikanter som ska lära sig och få insyn i hur en hästverksamhet fungerar rent praktiskt :)

Igår sov jag ju i Mariefred eftersom vi hade programridning för onsdagsgrupperna, mamma skötte framridningen och jag dömde våra fina hästar och duktiga elever. Min flitiga elev Ebba red två hästar, först Gordon i LA:1 då de snart ska debutera LA!! Gick mycket bättre än förra gången hon red det för mig för några månader sedan - hela 63% fick hon igår. Jag tycker även att det är hög tid att hon börjar rida stor häst så mycket som möjligt så hon red LC:2 på Bosson också :) Mina elever i dressyrspecialen har ju två programridningstillfällen att utnyttja.

Vi löshoppade massa hästar igår också, byggde upp banan efter lunch som vi byggde enligt det nya sättet som fanns i ett repotage i senaste Ridsport. Fungerade kanonbra och helt klart bättre jämnfört med det gammla konceptet. De yngsta förmågorna, Melete, Hera & Thaleia var alla tre mycket spända och ledsna över att komma ifrån flocken.. De har ju hållit ihop ganska många månader under betet nu.. Melete fick bara springa runt över bommar på marken. Demeter och Poseidon var ganska lata båda två så vi på marken fick jobba en del för att få fart på dem.
Elton hade också lite handbroms i och först sista rundan släppte han till och gick av sig självt, det är ju viktigt vid löshoppning att hästarna måste lära sig att gå själva och att lyssna på rösten.

Bell's Hera
Den som gick absolut bäst att hoppa var Limit som gick som en klocka vi kunde stå alla på mitten och bara säga vad han skulle göra - Toppen!! Vi fick då pusta ut lite innan det var dags för Ferrarin - ROCCOBOY! haha, han hade gjort det här med löshoppning tidigare insåg vi ganska snart då min lilla extremt smarta häst kom på det ena efter det andra för att busa till det hela. Han valde ett par gånger att springa emellan hinderstöden och sargen - där är det inte så mycket plats :/ Han lyckades även att ta sig, på samma vis, förbi avspärrningen till övre delen av ridhuset där han helnöjd sedan sprang runt i ökad trav på volten tills jag kom - då kom han glatt travande med öronen framåt och gjorde halt mit framför mig..
Busfrö där!!

Vi filmade men kameran blev kvar i stallet och i helgen är det högst tveksamt att jag kommer att ha möjlighet att ladda in dem så tidigast på sön kväll annars blir det nästa vecka..

Mamma hjälpte mig med Rangun på morgonen, mamma har haft mycket senaste tiden så jag har inte kunnat få så mycket hjälp som jag egentligen skulle behöva med speciellt honom. Han gick iaf mycket bra, om än inte hela tiden, det är ingen häst man glassar runt på inte :P Finns iof inte så många sådana hästar..
Red igenom MsvB:4 som gäller på söndag i DM i Katrineholm, flera fina delar men även där det inte gick så bra så vi fick trimma lite extra på bland annat den förvända galoppen.. Vi SKA ju kunna det här NU!
Fick dock en liten "aha-upplevelse" igår då jag ändå insåg att det har gått snabbt det senaste året tillsammans.. För han är ju inte helt lätt och vi tragglade bra länge i lätt klass innan vi kunde ta klivet upp i MsvB och där debuterade vi ju i början av 2010 och det är först i år vi börjat rida på placering i dessa klasser :)

My baby!

Red Elton och Demeter nu på em innan lektion mellan 18-19, båda gick fint och jag har idag tagit tag i att börja med sidvärströrelser på allvar med dessa två. och jag kommer nog aldrig att sluta förvånas över Eltons inlärningsförmåga!! Gick mycket kärvt i början speciellt undan höger skänkel med rätt som det var så föll poletten ner och han gick jättefint!!

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0