Nöjd med starten på veckan trotts att den inte blev som planerat..

Publicerat: 2011-11-21 Kl: 21:43:43 | I kategori: Allmänt

Ja idag skulle vi ju åkt till PETHER!!! Men en timme innan vi skulle åka fick Fia ett sms att han råkade vara i Danmark!! Smått hopplös - tur att han är så bra så man får bara gilla läget :/ Ska iaf dit senare i veckan istället :D
Rocco som var så fin och blank efter gårdagens tävlingsputs fick nu "bara" visa upp sig i ridhuset hemma.. han var iaf riktigt fin!!! Åh äntligen känns det som att jag kan rida honom som en normal häst :P Min lilla turbopålle..

När vi var färdiga med stallet satte jag pappa och mig själv på att påbörja uppgrusning av gången i utestallet som sett ut som ett månlandskap på tok för länge.. Ett antal timmar senare och många många tunga kärror med grus är gången nu skitsnygg rent ut sagt! :D Nu hoppas vi att den ska få se ut så här och att det inte grävs nya kraterhål av uppställda hästar på gången..
MEN jag fick ett mycket bra tips som jag ska ta med mig och tipsa de som har grävmaskiner till hästar om - GUMMIMATTA! man skaffar alltså en gummimatta som man lägger ut under hästens framhovar då man ställer den på gången. Tydligen så har de flesta sådana vid större tävlingar där det är uppstallning, som ofta är på grusplaner osv. Förutom att det håller stallgången hel och snygg så skonar det hästens skor som slits enormt av att de stå och gräver.

Själv avskyr jag hästar som gräver, en dum olat. Jag har dessvärre upptäckt att den finns hos mina nya stjärna som jag nu försöker fostra och han skarapar aldrig länge då jag är med honom på gången, däremot kan han göra det om man går iväg för att hämta något och då är det ju svårt att straffa hästen - går ju inte att göra i efterhand direkt. Eftersom stallgången utanför hans box har spångång framför så står jag iprincip aldrig där med honom då det förstör gången om han skrapar, jag står antingen i boxen eller på stallgången i vårt stall då all utrustning finns där - slipper jag kånka på den också :)

Rocco tävlingsfixad inför gårdagens tävling..
insåg att han börjar få en fin nacke :)

Är han inte lik min fina gammla Helios här?? :)


Idag fick han träna i den nya fina schabraket jag vann förra helgen med Rangun i Sorunda.

Förutom att fixa grus i utestallet gjorde vi även iordning de två små sjukhagarna med ny fin sand och även den "stora sjukhagen" där var det ruskigt tungt att mocka ut skit och lera som blandats i ena änden av hagen. Jag och pappa utgör ett riktigt bra team måste jag säga!


Världens bästa pappa!

Jag red även Navange på em, mamma hjälpte mig och vilket fin häst han är ändå. Fick ändra min ridning en del för att få ut han lilla hals och nosen som så gärna kryper in - riktigt bra resultat!!


Navange i sommras. Foto: Erika Torrång

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0