Muggtips!

Publicerat: 2011-11-03 Kl: 20:34:23 | I kategori: Allmänt

Jag fick ju ett muggtips ifrån en läsare förra veckan jag glömt skriva om!

Muggbild ifrån Google



Postat av: mamber

hej, har haft en häst med svår mugg på foder i flera år. Hästen är 25 år och ägaren är en gammal hästkarl från dalarna. han har lärt mej ett knep, så fort hästen får mugg, vilket kan komma snabbt så river jag ett par matskedar pepparrot och blandar i fodret tills det gett sig. kanske kan vara något att prova för er.
Tack för en superfin blogg.

 

Tusen tack för tipset detta ska absolut prövas! Kanske hästarna gillar pepparrot men det känns ju som att det blir en väldigt annorlunda smak för dem :)


Pepparroten! (Google)

 

Till just muggbesvär finns ju en hel mängd med hemmakurer osv.. Finns det andra annorlunda tips av er läsare?

Vi använder även örondroppar för hund/katt, vilket fungerar på vissa hästar.. Märkligt.

 

Kram madde

Kommentarer
Postat av: helena planhammar

Hej,

Inotyol salva köper man på apoteket (för röda barnrumpor) Tvätta karleden noga och torka ordentligt torrt med handduk. Smörj in karleden och all mugg ordentligt. Upprepas varje dag i ca en-två veckor. Fungerar super! Hälsn

Helena

2011-11-03 @ 20:43:34
Postat av: Teresa

Det finns ju lika många huskurer till mugg som det finns hästar. De verkar ha olika sorter och enligt vet så är mugg inte En sjukdom, utan flera olika. Man får pröva sig fram. Det enda som är lika för alla är ju att skorporna ska bort med hjälp av mjukgörande och sedan tvättas noga. Huskurerna får man pröva vart efter

2011-11-03 @ 21:23:35
Postat av: Carolina

Fiskleverolja och grodblad osm växer nästan överallt klipp dom i små bitar och blanda till en gegga, lägg allt på bomullspadd och plåstra om med ett klisterbandage, efter två -tre dagar är muggen borta!

2011-11-04 @ 10:48:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0