Hopp x 2 + sadeldoktorn + operation

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 23:26:13 | I kategori: Allmänt

Hej,

Ja då har det återigen varit några fartfyllda dagar!
Hoppning i massor började med en superhoppträning i tisdags för Erik. Rolig övning för att träna rytm o balans o linjer. Två st 3 studs som stod på hörnlinjerna med böjt spår emellan. Ett räcke o en oxer samt två sockerbitshinder på böjt spår. Behövs ej så många hinder för att göra en bra övning.
Det gick riktigt bra att träna och Bosson var mkt fin.

Onsdag morgon rullade jag så iväg mot Strömsholm redan 06.15 med mig i transporten hade jag Bosson för att delta på fortbildningskurs för instruktörer för Jens Fredricsson i hoppning förstås.
Dessutom var Bell´s Thaleia med pga av operation på Strömsholm. Henne lämnade jag av först hon tyckte det var läskigt att gå in där men efter en viss tvekan så följde hon med in och gick även snällt på vågen 491 kg vägde hon mer än jag trodde då hon ju faktiskt inte är så stor ännu.
Hon fick ju en skada i kronranden för länge sedan så att det blivit en liten missbildning ner i hoven och nu i slutet av betet så slog hon i den så att en flik av hoven släppte. För att det ej ska komma tillbaka så var hon tvungen att opereras där de nu har skurit rent området och sytt ihop efter detta så är nu hoven gipsad och hon får stå på box i två veckor. Därefter återbesök och borttagning av gips samt en sista fix av sprickan som blev i hoven nu.

Därefter ska hon vara fitt för faijt igen. Härligt!
Åter till hoppkursen som var en bra repetition från kursen för 14 dgr sedan men nu handlade det om personlig färdighetsträning.
Jens påpekade vikten av att som tränare/instruktör/ridlärare att hålla sin egen ridning igång då det är vanligt att man själv stagnerar i utveckling.
Samma sak nu det handlade om att galoppera på framåt olika linjer rytm, balans. Det var banhoppning på programmet i det stora röda ridhuset. Bosson tyckte det var läskigt först både med folk så högt upp på läktaren samt alla hinder och stora speglar.
Jag var nog lite övertaggad + ont i nacken så jag var ej lika nöjd med min ridning som dagen innan. Men alla tyckte att Bosson var så fin, käck och med en härlig inställning. Fick även kommentaren att jag var "modig" och att det såg bra ut men jag hade lite problem med trekombinationen först galopperade jag inte på tillräckligt och sedan för mkt.... men i övrigt ok.
Vi var väl ett 50 tal med på kursen varav ca 18 red och vi var nog bara 3 som hade med oss lektionshästar hemifrån de flesta hade egna tävlingshästar.

Ikväll har vi haft föreläsning med Jimmy om sadlar - mycket lärorikt det är en man som kan snacka det och det han inte vet om sadlar och sadeltillpassning är nog ej värt att veta.
Kul att ridklubben satsat så mycket på föreläsningar under hösten men konstigt att ej fler tar tillfället i akt för att lära mer.
Han hade många bra saker att säga om sadeltillpassning men sa också att det räcker ju ej med att ha en perfekt sadel utan det ska ju också till bra ridning och träning. Tänkvärda ord.

Nu är det sov dags imorgon rullar trailern mot Södertälje för hopptävling (jag är bara schaufför)
Godnatt
Ann
Kommentarer
Postat av: louise

det var väldigt roligt och lärorikt när "sadeldoktorn" var på ekelund och gillar att det här bivit många föroläsningar det tycker jag är rolig, lärörikt och spännaden!!

2011-11-11 @ 20:21:03
Postat av: Ann

Härligt att du tyckte om föreläsningen även om man inte har egen häst så är det bra att lära sig sådana saker innan man skaffar en häst.

2011-11-11 @ 21:12:19
Postat av: Lisa :) <3

Jag tycker också om föreläsningen. Jag har passat på under hösten och gått på allt. mycket bra och lärorikt.

2011-11-16 @ 17:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0