Årets KM avklarat!

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 18:01:57 | I kategori: Allmänt

Japp då var två dagars KM i hopping och dressyr färdigt för denna gång! Jag deltog idag på en av hästarna - Rocco. Red LB:2 programet som vi även startade vid vår lokala dressyr här i början av oktober. Han var kanonfin på framridningen men tror det blev ca 5min för lång framridning för han hade inte samma kraft och schwung kvar inne på banan plus att han föll tillbaks lite i sitt "tygelryckande". En del missar tycker jag och slutresultatet blev 65%, blev nog precis utanför placering i klassen.
San Rocco

I år har vi gjort så, även tidigare år, att vi (TK) väljer ut ett LC, LB, LA, MsvC och MsvB och sedan väljer ryttarna själva - det är alltså inte så att ponny går LC t.ex För lektionsryttarna var det LC:1 som gällde för privatryttarna var det "valfritt" alltså man väljer (förhoppningsvis för de övriga deltagandes skull) den klass man rider normalt på. Jag valde alltså LB:2, blev Roccos tredje start och tredje i LB. Hade jag ridit Rangun hade jag ridit MsvB:2 men planen var inte att starta honm plus att han är lite halt :/ Troligtvis inget allvarligt, kan vara ifrån tappskorna han fixade förra helgen.
Detta är ett bra sätt att ordna tävlingen på just så att alla verkligen kan få vara med och rida på sin nivå, det som ev kan "strula" till det/ folk blir irriterade är ju om nån/några väljer en klass betydligt lägre än vad man tävlat på under året. Det är ju kanske även något som kan vara svårt att komma till sin rätt med, man får lita på folk och skriva tydligt så är det sällan några problem och det är ju för att det ska bli så rättvisst för alla som möjligt. Mamma skulle ju t.ex inte rida med "guldgossen" Arrobell i MsvB, det vore ju isf som att jag skulle rida typ LA på Rangunmannen :P
För de som rider högre klasser så har vi koffecient som man räknar på nått vis för att det ska jämnas ut då det är svårare att rida ett högre prog. osv :)

Något som vi gjorde nytt för i år är att vi körde samma sätt på hoppningen - man anmäler sig på höjden man normalt är ute och tävlar på och vad jag förstått så fungerade detta bra!

Nu brínner snart tangenterna igen!! haha

Det har inte kommit upp några resultatlistor ännu så jag kan inte redogöra för exakt hur det gick för alla med Ebba och Gordon vann KM för lektionsryttare Junior!!69%!!

Jag har efter KM:et ridit Elton och Navange och därefter pyssel med hemsidan, ni kanske skulle kika in och kolla? :) mest ändringar i "Till salu" delen än så länge - tar lite tid att pilla med den där hemsidan..

Nu ska jag ut och dömma programridning igen! Tredje kvällen denna veckan :) Inte lika kallt idag så det ska nog gå bra :)

Kram Madde

Kommentarer
Postat av: saraSatsats

Resultaten från helgen ligger ju på hemsidan men bara de främsta placerade. Kan ni inte lägga ut hela resultat listan från bägge helgerna?

2011-11-20 @ 20:05:20
Postat av: Christina

svårt det där med KM och klasser :/ Men verkar vara ett bra system :D



Grattis till Ebba, den flitiga eleven :0

2011-11-20 @ 21:31:51
Postat av: Ebba

Haha, tack så jättemycket!

Jag är så fantastiskt nöjd med ritten

och lilla Gordon! :D

2011-11-21 @ 07:28:17
Postat av: Ebba

Haha, tack så jättemycket!

Jag är så fantastiskt nöjd med ritten

och lilla Gordon! :D

2011-11-21 @ 07:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0