Lite väl..

Publicerat: 2011-06-08 Kl: 21:21:13 | I kategori: Allmänt

Hu! Jag höll typ på att avlida i dagens enda pass i ridhuset -sjukt varmt och svettigt.. Kläderna satt som klister utmed kroppen, ansiktet var snyggt rött och svetten rann ifrån pannan.. Men det var det värt!! För hästen jag red heter San Rocco och är totaly amazing!!!

:D
Ett separat inlägg om honom kommer..

Jag startade dagen med en privatlektion för Åsa på Lady -kanonbra av Åsa :) Alla dessa lektioner ger verkligen reultat. Man MÅSTE ta hjälp med sin ridning :) Annars kommer man ingenvart, spelar ingen roll hur duktig man är. De som rider i toppen är oftast de som tar mest hjälp med sin ridning och utbildning av hästen.

Sedan red jag ut på Navange och avslutade med ett par varv galopparbete på ridbanan då vi kom hem. Elton fick även idag gå på ridbanan, han fick också prova på att "hoppa" under ryttare då det låg tre ihoprullade bommar vi skuttade lite över :)

Lunch och sedan red jag den nya stjärnan!!! Vi var både mycket svettiga, "Rocco" blev alldeles löddrig mellan bakben och där tygeln låg mot halsen. Han är ju alltså hingst och beteer sig därefter - måste hållas med järnhand. Vi är ju på tok för bortskämda med Arrobell och Simsalabim som är som "lobotomerade". Såna hingstar finns ju knappt så det är lätt att man blir oförsiktikg och kör på som om det vore en "vanlig" häst. Nu har vi alltså en "normal" hingst i stallet, finns ju hingstar som är tio resor värre än denna. Men vi har beslutat att kastrera honom, så detta sker redan nästa vecka.
Han är ju sjukt fin osv och skulle förutsättningarna se ut på ett annat sätt skulle vi kanske behålla honom som hingst men med  tanke på att det inte bara är vi som kommer att hantera honom då vi har många inackorderingar osv utan hingst/unghästvana känns det bäst att det blir på detta vis. Annars måste vi finnas till hands jämnt för att ta ut/in osv.. Vi har inte heller rätt hagar för att kunna hålla tre hingstar på anläggningen, det går ju ann såhär års men vintertid blir det svårt. Idag har han delat hage med Arrobell.

Red även ut en sväng igen på min fina Rangun, ut och galopperade på en grön sommaräng!!

Sedan lektion igen för mina "onsdagsbarn" :)

Kram Madde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0