Härliga uteritter..

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 22:42:04 | I kategori: Allmänt

Idag har jag ridit ut på mina små prinsar igen :) Passade på igår och idag att ta lite fina bilder på omgivningen då jag red Rangun, är så himmla fint med alla raps- och linåkrar som står i full blom! Skulle gärna fixa till hästarna och ta massa fina bilder bland blomstret men när ska man ha tid för ngt sådant?? :/


Denna bild är lite äldre och togs på midsommarafton då jag red ut på Elton tillsammans med Fia/ Mille & Josse/ Limit.. Elton kom lite på efterkälken som ni ser :P


Vackert! Hista har sått lin på massa åkrar så det ser ut som vatten överallt.. :)


Tänk och ställa svarta Rocco här!!


Mammas & pappas hus och våra beteshagar syns i bakgrunden..

Gult gult gult - INTE fult!!


En av alla fina ridvägar vi har att tillgå ifrån anläggningen.. Hista har även börjat fixa till flera av skogsvägarna med grus så det kommer bli toppen då allt är klart så det finns långa galoppslingor i skogarna :D


Vift på svansen - mycket insekter har vaknat till liv i värmen..


Rangun älskar att gå ut o skogen och både skritta och busa i galopp! Tycker det är en mycket viktig del i hästens utbildning och motionering att de får gå ut över stock och sten..

Idag har vi ägnat många timmar till att fixa i stora stallet. Jag och pappa har sopat ur det sista "kladdet" ur alla boxarna, jag krattade till gången innan vi sedan körde in en väldans massa kärror med nytt råspån på den. Nu är det så ljus, tjock och fin. Nu gäller det att vara noggran med vattning så den inte torkar upp och blåser iväg samt att de som krattar gången verkligen gör på rätt sätt.
Man måste kratta mycket löst ovanpå spånet så det inte följer med för då blir den snabbt förstörd då spånet försvinner in i boxarna eller ut på dynghögen. Att kratta spångång är verkligen en konst, som få behärskar, och kräver som mycket annat en del träning för att man ska bli bra på det :)


Fia krattar gången (nån gång under förrra året)

Pappa har även fixat ridhuset och kört in lite nytt material i form av råspån även där - har inte hunnit kolla men misstänker att det är kanon. Pappa sköter ridhusbotten mycket noggrant med material, harvning, sladdning och vattning.. Vårt underlag är känt för att bara mycket bra vilket är superkul och gör att folk kommer tillbaks till ex våra fina tävlingar som Mariefreds Ridklubb annordnar. Speciellt dressyrryttare är kinkiga med att det inte ska vara för stumt och självklart inte massa sten, vilket det var på utebanan som det var framridning på hos Gnesta RK i lördags. Vi har också alltid haft lite problem med sten på vår utabana men inte SÅ stora stenar. man får gå med grep eller händer och plocka sten helt enkelt - lär bli en del sådant under morgondagen inför tävlingarna fre-sön.

Har också klippt en väldans massa gräs med gräsklipparen och mamma har gått med röjsågen..

På morgonen var Tove Björksten "Hästspecialisten" ute för att besiktiga vår store Navange men då han varit/är halt så fick det bli lite haltutredning istället, troligtvis är det inget allvarligt och Tove tyckte vi skulle åka med honom till samma tjej som behandlade Ronjah eftersom han är ganska sned i korset och sin muskulatur i bakdelen. Tove tittade även på Fias fina Kolibri igen och det var inte så muntert som vi trott så det blir vila resten av sommaren för hennes del :/ Stackars Fia! Hon som var så sugen på att komma igång med sin nya stjärna nu.. Men vad gör man när det är levande djur? Man kan ju inte gärna linda in dem i bomull..
Hon får trösta sig med att hon iaf har fina Mille att hoppa på samt Petras Memo som det gått så bra med :)

Milleman!!
Han hade för övrigt "damp" i Ranguns box idag, Al Caprinz står tillfälligt i hans box över helgen och på em när "Prinsen" kommer in är våra pojkar fortfarande inne och eftersom jag red Rangun fick Mille gå in i hans box. När jag kom tillbaks stod han helt frenetiskt och lekte med vattenkoppen :/ = mycket vatten utanför vattenkoppen.
Jag filmade med mobilkameran men orkar inte lägga upp dem nu så det får bli vid senare tillfälle..


Kolibriiiii
Debut på dressyrbanan tidigare i år..

Sovdags nu!

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Yasmine

Verkar som ni har det himla trevligt på eran gård :D

2011-07-07 @ 09:56:15
URL: http://yassei.blogg.se/
Postat av: Amanda- ponnyryttare & fotograf

Rösta gärna: http://www.agria.se/tavling/hem/hastsommar?OpenDocument&path=gly-rating;43;NOTE-8J9FL7-0#gly-rating;22;NOTE-8J9FL7-0



Hur mår du? Superfin blogg :D

2011-07-07 @ 11:41:46
URL: http://teamia.blogg.se/
Postat av: michelle

Vilken fin blogg du har:D

2011-07-07 @ 13:03:12
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
Postat av: carolina - Stall Assla

Svara gärna på veckans fråga som är uppe på vår blogg nu! (:

2011-07-07 @ 13:16:15
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: madde

Tack för supertrevliga kommentarer :) mer sådant!

Kram Madde

2011-07-08 @ 21:35:49
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/
Postat av: Vilja - Sveriges största Häst&Kalv-blogg

Vilket härligt stall!! Och fin blogg :D



Vi har spångång i privatstallet och i skolstallet på min skola, förjävligt vissa dagar man man tycka, haha! Stallet hemma är ganska litet o där har vi inte spångång, vilket är ganska skönt :)

2011-07-08 @ 23:12:39
URL: http://kalvgalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0