CRAZY day yesterday..

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 11:09:40 | I kategori: Allmänt

Vi har haft superhärliga dagar i Newquay, England - mamma, pappa, fia, ja, Anders o farmor. Världens grymaste farmor har ja iaf! :)
Vi bodde på ett mycket fint och mysigt Bed & Breakfast, Fia & farmor fick rummet som låg på undervåningen och så tog jag och Anders det rum vi trodde var sämst för att mamma och pappa skulle få det bästa. Det visade sig dock att vi fick det bästa! hehe.. med bubbelbadkar i ett väldigt snyggt nyrenoverat badrum :)

Igår var det dags förhemfärd, först flyg ifrån Newquay till London Gatwick där vi hade ca 1h 15 min på oss emellan planen vilket skulle varit problemfritt om det inte var så att Fia & farmor försvann :/ Farmor hade Assistance service eftersom hon har lite jobbigt att gå och Fia gick med henne, de fick däremot vänta sjukt länge på "transporten" och det plus en del anndra incidenter som jag inte ens orkar skriva om så blev vi nekade att åka med planet. Istället fick vi nu vänta till nästa plan 20'25 som blev ca 20min försenat innan det kom iväg..
Så istället för att vara hemma vid ca 17-18 så kom vi hem till Eskilstuna strax före klockan två på natten..

Tror jag glömt kamera/datasladden i mariefred men jag hittade lite bilder på Google :)


Flygbild över Newquay
Ganska stort som ni ser, vi trodde det skulle vara lite mer som en "by" men det var ju faktiskt en stad. En stad med surfare då det var många som surfade och massor av sådana affärer oxh flera resuranger, hotel och B&B's hade "surfnamn" Vi var nere på stranden en dag men det var fruktansvärt kallt i vattnet :/ Blev lite sol på klipporna..


Cothele Lodge
I detta hus bodde vi på såkallat B&B


I detta rum bodde Fia & farmor
Ser dock på bilden att det är en "tjocktv" det hade inte vi utan den var nog iaf 42'


Akuvarium i Newquay som låg precis vid stranden, den enda egentliga sevärdhet/aktivitet vi var och såg :P

Tävlingarna förra helgen gick iaf mycket bra om än det är supertrist att hamna precis utanför placering, speciellt tre dagar i rad :/ blev ju 2 el 3:e utanför på fredagen, första utanför på lördagen och 2 el 3:e igen sedan på söndagen..
Känslan på fredagen var mycket bra och det kändes nu som att jag verkligen kunde RIDA igenom programet, domaren verkade gilla Rangun också - Roger Ohlsson. 63% nånting blev det i MsvB:2.

Lördagen var det ny domare, "Maggan" Blom i MsvB:3 som är ett mycket "hackigt" och lite småkrångligt program om jag får säga vad jag tycker.
Kändes inte lika bra som på fredagen men vi lyckades iaf rida ihop 67,22% :D Vilket kändes kanon inför söndagens start i MsvB:4 som återigen dömdes av "Roggan" (Roger O) Ritten kändes verkligen kalas och jag var riktigt nöjd med det mesta! Tyvärr måste Roger varit på lite dåligt humör eller något för jag tycker inte alls jag fick betalt som jag skulle, speciellt inte om jag jämnför med fredagens ritt. Vi slutade på 63% någonting igen.. Inte dåligt men inte som jag förväntat mig.
Hade det varit samma domare som på lördagen hade jag säkert legat på 68-69%.. men men dressyr är dressyr det är bara att gilla läget och komma igen till nästa tävling som för övrigt blir hos grannklubben Gripens RF på deras sommarcup.


Bild ifrån meetinget förra året. Ska se om jag hittar sladden till kameran och förra helgens bilder då jag packar upp alla väskor.



Svar på era två frågor ska det ju bli också!

"Louise" hade en fråga om när Ekelund grundades.
-Gården har ju funnits väldigt länge och om jag minns rätt så köptes den ifrån början av min pappas morföräldrar som "sommarhus" - det såg ju inte riktigt ut som idag.
Mamma kanske kan författa något inlägg lite bättre om det ssom hänt före "min tid" så att säga.
Från början var det ju ingen ren ridskoleverksamhet utan lite mer turridning med uteritter och såklart även en del vanliga lektioner. 1994 bildades Mariefreds Ridklubb som har sitt säte hos oss och vi byggde även "Stora stallet/ ridskolestallet) som egentligen var tänkt att vara ca 10 boxplatser.
Men det var en sk "byggkrasch" vid tidpunkten och därav kom vi över stallet som egentligen skulle blivit nån form av kontor nånannanstans i Sverige. Därför blev det istället så många boxar som 22 :D

Efter detta har ju verksamheten och anläggningen bara växt och växt. Ridhus byggdes 1998 20*40m med plats för läktare och kafeteria, ridhuset byggdes sedan ut hmm kan det varit 2003-2004 till dagens ridmått på 20*82m. Läktare och kafeteria har byggts på efterhand.  Även utestallet utmed ridhuset har tillkommit och även det byggts i två omgångar, troligtvis blir det även en tredje omgång då vi planerar bygga spiltor för iordningställande av hästarna samt fler skåp till de hästar som står i utestallet. Vårt lilla stall där vi har våra tävlingshästar var ifrån början lösdrift för kor och senare hästar innan det blev boxar av det hela.

"Christina" frågade när det var dags att tävla med min nya stjärna.
Jag har anmält mig till 5-års klasserna (2 st) på Gripen men det är inte säkert att jag rider dessa. Jag har fortfarande ridit honom väldigt lite och han saknar mycket stryka och muskler ännu så vi får se om debuten blir då eller om det dröjer ännu några veckor :)

Nu ska jag  försöka få liv i Anders som fortfarande sover :)

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: louise

tack för svaret madde!!!

2011-07-16 @ 22:05:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0