Nu är alla projekt igång

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 19:10:39 | I kategori: Allmänt

Ja nu är alla pågång via Idrottslyftet. Vi har ju fritidsbarn som kommer på måndagar med skolbussen och rider på torsdagar grabbarna från skolan och nu så är ungdomsprojektet igång. Det är 12 ungdomar i den lägre tonåren som MRK satsar på denna gång.
Målet är att dessa tjejer ska få ännu mera ridning än sina 1 g/vecka som egentligen är för lite för att utvecklas i hyfsad takt. Men det är ju en större kostnad att rida tex 2 ggr/vecka även om det på vår ridskola är kraftig rabatt på att rida 2 ggr/vecka. Man är ju flera i en familj ofta som ska hålla på med olika idrotter o aktiviteter.

Vi har ju märkt på våra äldre tonåringar som finns kvar på ridskolan även om flera av dem köpte egna hästar nu alla har de ridit 2 ggr/veckan på ridskolan och det är ju då som utvecklingen verkligen sätter fart och att man känner att man kommer någonstans.
Min lördagstonårsgrupp är ju så rolig. I går så tränade vi på skolor vilket vi nu jobbat med under en längre tid först så har vi koncentrerat oss på öppnor och när de har varit befästa så har vi lagt mkt jobb på slutor och igår så blev det även förvända slutor som jag tycker man har stor användning av i sin ridning.
Vad man ofta missar i ridningen är att man tränar på olika saker varje gång och hinner aldrig befästa och få att sitta i "ryggmärgen" inom tex tennis så kan man ju stå o träna servar (eller vad heter) timme efter timme för att det bara ska sitta där när man väl spelar sin match. Nu har vi ju hästen att vara rädda om med varierad träning men om en halvhalt tex ska sitta i kroppen och att man verkligen gör det varje gång det behövs innan ridläraren säger till så måste man nöta in detta.

Idag har det varit lite lugnare igår vart det sjukt mkt med mina lektioner + en extra hoppträning och dessutom rida. Igår hann jag med ett dressyrpass på Arro Bell innan fm lektionerna och red sedan Swarovski o Limit Kolibri tömkörde jag och sedan skritten som för övrigt de andra gick på efter sina pass också.

Idag red Amanda med mig ut på Limit o Ann-Sophie på Tamira o jag då på guldhästen. Red sedan Swarovski o hade därefter lektion frö Amanda. Kolibri tömkörning igen men hon blir ju himla fin i formen på tömmen och är väldigt lätt på hjälperna - kan man säga.

En ny inackordering är på väg in eller de har haft boxplats sedan årsskiftet men först nu hittat en häst som skall besiktas-spännande.
Nu är det klart att vi ska ha 2 div I lag har velat lite men då det är 8 som vill rida i laget så känns det som att vi lika gärna kan ha två lag i klubben det är däremot många som kommer att debutera i sina klasser. Men det kommer nog att gå bra vi är ett kul gäng - jag har ju ingen häst för närvarande att delta på men ska vara lagledare och peppa lagen.

En bild på mig o Don Negro som jag red i div I förra året men som nu är tillbaks hos sin ägare Helena W.

Ann

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0