Mycket jobb är det och inte blir det mindre..

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 21:48:56 | I kategori: Allmänt

Japp idag blev det en långkörare.. Kom just hem nu strax efter nio efter att ha varit på Handledarkurs för Grönt kort på Ridsportens Hus på Strömsholm.. Det är ju jag som haft hand om gröntkort utbildningarna på ridklubben de senaste åren och nu har förbundet gjort om systemet helt och hållet. Jag trodde att det skulle bli lite enklare med kortare kurser osv men ack så fel jag hade.. Under tidigare kurser jag haft så har det varit 5-6 tillfällen med mest teori och en del praktik, sedan en "halvdag" med praktik och prov på de praktiska delarna plus ett slutprovstillfälle för den teoretiska delen.. Totalt ca 13h (utan min egna planerings och rättningstid). På det nya materialet vi idag fått är ca tiden 18h, men jag känner att det nog kommer behövas mer tid..
Att arbeta med Mariefreds Ridklubb är precis som i de flesta andra klubbar ideelt arbete. Det gäller att man verkligen älskar det man gör.

Anna Lundberg som höll i handledarkursen pratade också om kostnaden för att annordna Grönt kort kurs och berättade då om vad t ex Vingåker tog betalt för de som gick deras kurs - 1 500kr för medlemar och 2000kr för icke medlemar.. Ganska mycket pengar men det var vad de behövde ta för att inte gå back, att tillägga är då att de ej fick något bidrag/hjälp med material ifrån SISU (Sörmlandsidrotten Idrottsutbildarna)
Jag känner mig iallafall väldigt peppad att köra igång en kurs så fort som möjligt men jag börjar också inse vilket enormt jobb det kommer bli och det kommer att gå åt många många timmar, inte bara själva kursen utan även förberedelse osv.. Anna pratade också om att det kan vara bra att ha mer än en utbildare i varje klubb, jag håller förvisso med men jag är samtidigt lite av en "ensamvarg" och vill göra på mitt sätt. Sen kan jag inte säga nån nu på rak arm som skulle kunna passa som utbildare eller ens vara intresserad av det.

Mer om allt nytt med Grönt kort får jag berätta senare annars kan jag nog sitta här och skriva ett par timmar iaf och det bli nog ganska trist läsning i längden :P 

Rangun fick gå ut och galoppera av sig i snön i skogen på fm, gick kanske lite väl fort ett tag :P hehe..
Sofia hoppade massa pållar på em så jag servade henne med hästar. Hon red Miran, Mille, Kolibri och så Limit.. Hopp hopp hopp..
Jag hann även med att rida Gaia innan jag for till Strömsholm, hon gick kanonbra - fattar inte att vi inte får något napp på annonsen.. :S Jättefin och lättriden häst till ett väldigt lågt pris, men vi vill bli av med henne nu.. Måste få loss boxar till andra hästar..

Demeter mår jättedåligt :( Hon verkar ha åkt på lunginflamation.. Jag har tagit ett par superkorta promenader runt utestallet så hon får röra lite på sig iaf men det är mycket motvilligt, imorgon ska vi hämta ut slemlösande och hon får redan penicillin.. Vi hoppas verkligen att det ska hjälpa för vi har inte råd att ställa henne på Strömsholm. Mamma håller på och disskuterar hit och dit med veterinärerna också - de har lite olikma uppfattningar i huruvida stallet ska vara "stängt" eller inte. En veterinär säger att faran för smitta är över en annan tvärtom osv osv.. Man blir ju galen..

Känns som att det mesta går emot oss för tillfället

Sommar sol och förhoppningsvis mindre bekymmer vore härligt.. Gaia och Bell's Melete sommaren 2010.

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Alexandra

vilka fina hästar på bilden!! jag bara älskar föl! och visst är det dyrt med grönt kort! jag tog mitt förra helgen och mamma har klagat om att hon har ont om pengar ända sen dess ;) :D fin blogg föresen.

2011-02-24 @ 22:41:14
URL: http://lexxilewis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0