Hästblogg med flygande byten!!

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 21:00:10 | I kategori: Allmänt

Haha ahh nästan iaf.. Idag bestämde jag mig för att nu skulle det tränas byten med Mille, han höll väl inte riktigt med kan vi säga.. Värmde upp länge med mycket skritt och jobbade på kvartslinjen med skolor, växla mellan öppna - förvänd sluta - öppna osv.. Även skänkelvikningar på diagonalen som jag sedan fortsatte med i traven då jag red de diagonala skänkelvikningarnai olika steglängd. Alltså - fram en bit med "stora" steg sedan tillbaks med "korta" steg i samma tvärning. Mycket lösgörande för min stora pålle..

Fortsatte på kvartslinjen  i galopparbetet där jag jobbade med att korta och länga steget och även en del förvänd galopp - han har verkligen blivit stark och kanonfin i det förvända arbetet nu :) Sedan kom då bytena.. Jag gjorde som jag fick gör a för Pether förra gången, har inte jobbat med några byten sedan dess då jag hade tävlingen i Katrineholm plus att jag känner att jag behöver någon som "gapar" på mig på marken. På kvartslinjen i förvänd galopp som jag samlade ordentligt och viktigt att jag får upp huvudet och formen så han inte dyker, det största problemet är då vi kommer till bytet så han skjuter som en kanon och underlaget skvätte till och med upp i taket (!) ett par gånger. Jag fattar inte hur han gör med sin stora kropp och att han inte bryter sig som han sparkar :S vore kul att ha en kamera nästa gång så får ni ser hur han beteer sig.. Ett par gånger tappar jag både stigbyglar och balans.. Vill verkligen komma iväg till Arphus NU!! Vi behöver hjälp, förra passet sa Pether att Per kunde ju hoppa upp och prova honom - vore ju TOPPEN med hans långa ben och erfarenhet. Bara Mille inte skjuter av honom :s

Varför kan du inte bara byta galopp?? Jag som tyckte Helios sköt ibland då vi böt till höger men han var ju rena barnleken i jämnförelse..

Jag får ändå se det ifrån ett positivt perspektiv - jag LÄR mig ENORMT mycket av att allt inte bara flyter på.. Det gäller bara att man har ork och lite mod då dessa hästar.. Jag tror ändå väldigt mycket på honom vilket också gör att man kan ta lite mer motgångar :)

Rangun fick också gå dressyr idag på morgonen och idag valde jag tränset, var ett tag sedan sist. Han kändes överlag väldigt fin och inte alltför rädd.. Även om det stod ett par dressyrstaket som kan vara lite farliga..
Mycket byten blev det för hans del idag, även en del arbete med samlad galopp lite "piruettgalopp" och ett par arbetspiruetter..

Sedan red gymnasietjejerna program för mig, två red LC:2 två LB:1 och en LA:1.. De var duktiga och jag fick påpeka för alla (vissa lite mer kanske ;P ) hur viktigt det är med VÄGARNAS RÄTTA RIDANDE då man rider program. Man kan plocka massa poäng på att vara noggran med detta och kan då får ganska bra poäng även om man kanske har en häst som inte jobbar korrekt i form eller går i ett felaktigt tempo.

Därefter tillagning av lunch och på em puttsade vi alla ridskolehästarnas sadlar och träns samt fettade in dem ordentligt :)

Vad gäller frågan jag fick bland kommentarerna angående bilder på "Hästar vi minns" så finns det en del bilder på ridsklolehästarna, däremot har jag inte lagt in några på tävlings- och unghästarna ännu :) Men det kommer jag lovar! Känns superskönt och kul med den nya fina hemsidan, på fredag ska Erika T hjälpa mig med loggan osv på hemsidan så det blir något lika snyggt som headern här i bloggen.. Erika är superduktig på detta! Hon har också en blogg om det är någon som är nyfiken på henne: ettahnia.blogg.se

Erika och hennes ponny Silver..

Mina duktiga "onsdagsbarn" fick idag trava över lite bommar igen och träna på att stå i lätt sits.. Imorgon ska jag på Grönt kort kurs på Strömsholm på kvällen.. De har nya regler och rutiner fr.om i år så nu måste handlare som ska hålla grönt kort kurs gå en sk Handledarkurs först.. Lite fånigt och jobbigt, jag har ju ändå haft dessa kurser ett par år nu... men men alltid lär man sig något nytt..

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Anonym

Det skulle vara jättekul med fler bilder på gamla ridskolehästar. Till exempel, Lukas, Mikaela och Star :) Nya hemsidan är i alla fall väldigt fin!

2011-02-16 @ 21:27:28
Postat av: Madde

Hmm ja undrar om ja kan skrapa fram bilder på de hästarna - superlänge sedan ju :) ska kolla igenom lite gamla album så fort jag får lite tid övet iaf! Är det någon som har någon bild på dessa "gamla godingar" så får ni gärna maila dem till mig.. [email protected]

2011-02-16 @ 21:34:49
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0