Fullspäckad dag..

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 21:16:22 | I kategori: Allmänt

Hejsan..

Idag har allt gått i ett, typ som vanlig iof.. Joggade Mille lite lätt på morgonen, han fick först gå på skritten 10min vilket han tyckte var dökul då han körde piaff/passage de första minuterna.. Lite överskottsenergi kanske.. Rangun fick sedan ett dressyrpass och han var jättefin, jobbar stenhårt på galoppen och bytena nu.

Kl.13'00 körde "Projektet" igång - ett gäng med 12 tjejer i "yngre tonåren" som  Mariefreds Ridklubb sökt pengar till för att kunna erbjuda mer ridning som ska utveckla eleverna och förhoppningsvis hålla dem kvar i ridsporten :) De red först samtidigt, jag och mamma hade 6 elever var. Sedan hade jag teori för dem, först i ridhuset där jag red Nejlika och visade och förklarade - framförallt sitsen. Sedan fortsatte vi i stallet med hästens delar och en snabbtitt på hur man lindar ett arbetsbandage. Därefter var det dags för ännu ett pass på hästarna som var mellan 16'30-17'30.  Jättekul med dessa tjejer och en del av dem har verkligen utvecklats extra mycket i sin ridning det senaste året och rider riktigt bra.

Fia & Limit i sommras..

Idag har vi också släppt ihop lektionshästarna. Vi har ju ston och valacker uppdelade sedan några år då vår stora nordsvensk korsning betäckte våra små ponnyer = problem. Cally t ex vart sned i ryggen så vi fick ha ut en "kotknackare" för att rätta till plus att det lätt blir lite bråk om stona bland valackerna. Däremot så är ju ston som de är som ni kanske vet -Typ helt galna!! Så vi vart tvugna att dela på stohagen också då de slogs nått enormt och vi fick en ordentlig skada på Grappan som följd av detta.
Nu var det ju bara två ston kvar i "stohagen" - Jazza och Jolita och Jolita gillade inte att vara nästan ensam. Så Gordon fick gå tillbaks till sina gamla hagkompisar vilket han tyckte var kul och lite skönt att slippa stona tror jag, han och Nisse vart bästisar direkt. Stackars Barris vart då lite utmobbad då han och Nisse tidigare "kamperat" ihop.
Puss puss!!
Gordon och Nisse

Full fart!

Sedan fick alltså Nejlika, Ronjah och Grappan gå ut med Jolita och Jazza. Här valde vi att sätta benskydd både fram och bak på Jolita, Grappan och Ronjah. Både Jolita och kanske speciellt Grappan "gillar" att slåss och Ronjah är nog inte sen att haka på. Så därför tog vi det säkra före det osäkra - benskydd är en ganska "billig försäkring" även om de inte skyddar allt. Skador på skenben och särskilt senorna kan vara väldigt allvarliga och leda till lång konvalecens. Bara för att vi nu satte på allt detta så gick ihopsläppet väldigt problemfritt, SKÖNT ändå.


Från vänster: Ronjah, Nejlika, Grappan och Jolita
Nejlika travar på..

Vänta på mig!!

"Riddarponnyn" Jazza.. Hon är typ som vår lille Jack Russeln Buffy så fort det blir minsta kallt så skakar hon..

Kanske kan man hitta nått grässtrå under snön..

Så himmlans synd att hon lyckades blunda just när jag knäppte av kortet :S

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0