Fartfyllt!

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 21:14:41 | I kategori: Allmänt

Halloj alla härliga läsare!! Dagen har bjudit på kanonvärme och en del överaskningar :) Städade vår lilla sadelkammare - den är verkligen på tok för liten för all vår utrustning. Planen är ju att vi ska ha en riktig sadelkammare för våra hästars utrustning samt alla täcken osv i det nuvarande "klubbis" men först måste vi få iordning med skåp och omklädningsrum i ridhuset :/ Allt tar ju sån tid, är bökigt och framförallt kostar det massor av pengar..

Den dagen det är färdigt så kommer det iaf att bli kanon och så mycket mer lättarbetat istället för att trängas, det går ju knappt att komma förbi med tex en sadel om det är en person till i den nuvarande sadelkammaren..

Den lilla sadelkammaren en extremt stökig dag - bilden tog i sommar då vi spolade stallet och allt flyttas in hit för att inte bli blött.. Som ni ser är den väldigt liten iaf.

På fm hjälpte mamma mig med Rangun, han var smått stel och ovillig i början men efter en stund så blev han sådär mjuk och fin :) Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som gör honom svår vissa dagar för det finns inget mönster som tex att det händer efter ett pass då jag ridit ut eller liknande. Han var iaf kanonfin sedan och vi tränade mycket galopp och sedan lite piaff och passage vilket han idag tyckte var mycket jobbigt och ville slippa genom att galoppera på stället.
Traven var också mycket fin och sedan avslutade vi med lite galopp igen där jag fick lite problem med bytesserierna där jag inte fick honom helt rak och vi fick många missförstånd, troligtvis mest pågrund av en otydlig ryttare men ibland skulle jag ändå vilja ha lite mer exposivitet i hans svar på mina hjälper.
Mamma skulle efter att jag ridit vattna buskar/blommor på kullen utanför ridhuset och då hon satte på vattenslagen blev Rangun såklart superskraj och gjorde en helomvändning - tur man har lite balans efter alla år i sadeln :P


Gordon & Ebba efter LBn igår

Efter lunch var det uteritt på Elton tillsammans med Christina & Karin på Christinas pållar.. Vi kan säga såhär - Elton har nu VAKNAT på riktigt! Det tog några månader men idag släppte nog det sista av handbromsen i honom (hoppas jag iaf) han bockade i alla fyra galopper vi han med. I sista galoppen som var en ganska lång bit tänkte jag att nu är han nog lite trött iaf för han verkade inte lika sugen på att bocka, tjii fick jag kort därefter fick han som eld i baken, huvudet åkte ner mellan frambenen och han bockade som värsta rodeohästen och där ovanpå satt jag med lång tygel då det inte finns några "stoppar" på hans tyglar och gjorde mitt bästa för att sitta kvar och få fram honom :P Tur att han är så liten - det är mest kul, även om det kanske inte är optimalt att han ska bocka vid uteritt..

Han blev såklart ganska svettig så det blev en tur till spolspiltan då vi kom tillbaks

Navange fick sig ett dressyrpass även idag och han blir verkligen bara bättre och bättre för varje dag nu, vilken häst! Superkul :)

Hade lite tid över innan min lektion började så jag red Athos på utebanan ett kort dressyrpass, har inte ridit honom på flera år och han var jättefin. Man kan verkligen inte tro att han kan gå som han faktiskt gör, han ser ju ut som en stor fet arbetshäst som är tung och trög att rida - MEN ICKE superkänslig och galoppen är supefin och LÄTT! Han har även mycket lätt för sidvärtsrörelser i traven - vore kul att tävla nån lätt klass med honom :P
Men man kan ju inte hinna med att tävla alla hästarna bara för att de är så fina.. Synd att vi inte har några "riktiga hästtjejer" i stallet längre..
Idag kommer de bara när det är dags att rida och man kan ofta undra om de ens hinner med att borsta och umgås med hästarna före och efter, och så utrustningen då såklart. Vore kul om mamma kunde skriva något inlägg om hur hon for till stallet för jämnan då hon var ung (ta nu inte detta påstående som att du är gammal när du läser detta mamma)

Mamma för ett antal år sedan :P

Även då jag var i yngre tonåren var det alltid en gäng med tjejer i stallet hela sommrarna och på helgerna, vi var i stallet all ledig tid. Pysslade med hästar och utrustning, och hade extremt roligt! På sommrarna red vi ut för jämnan och busade i skogarna och letade nya roliga ridvägar. Var har det riktiga hästintresset tagit vägen hos dagens barn och ungdomar?? Är det föräldrarna som påverkar eller är det bara ren bekvämlighet/ ointresse som ligger bakom. Vad är det som lockar bort dem ifrån stallet? Vad saknas?

För om man verkligen vill bli duktig på att rida och handskas med dessa djur räcker det ju inte att bara rida, är man i stallet mycket får man ju även se så mycket ridning vilket är superviktigt för utveckligen och att man ska förstå och se sambandet emellan olika saker.
Viktigt är ju också att få många timmar i sadeln och rida olika typer av hästar. jag är själv inte alltid stormförtjust i vissa av hästarna jag rider men att rida är en stor del av mitt jobb och jag är lyckligt lottad att kunna få rida så många olika typer av hästar - ALLA GER MIG NÅGOT, oavsett ålder och utbildning. Så att tycka det är meningslöst att tex rida ut, har helt missat poängen med ridningen och vad som krävs för att UTVECKLAS och LYCKAS. Att rida ut på en, som han varit tidigare, ganska lat Elton kanske inte alltid är vad man jusr velat rida men även Elton har gett mig som ryttare massor.

Detta problemet med de försvinnande och ointresserade barnen/ungdomarna är något vi talar om många gånger varje vecka i vår familj utan att riktigt kunna sätta fingret på VAD "felet" är.. Kanske ni läsare har en åsikt?

Hmm som ni märker så kan jag skriva hur mycket och hur länge som helst då jag kommer igång men nu får jag nog ändå hejda mig.. Vi avslutar med lite blandade bilder :)


Detta vann jag och Rangun hos Gripen. Marinblå fleacelindor samt grimma + grimmskaft, trodde inte att han skulle kunna ha grimman med sitt lilla huvud men den passade faktiskt!

Hehe.. Lidande blick ifrån pappas hund Ross. jag köpte denna söta stickade tröja förra veckan till Buffy men jag var bara tvungen att klämma i Ross i den för att se hur han skulle se ut! Haha

Arrobell har återigen fått sina nässelutslag han har fått dessa flera år mot slutet av sommaren/hösten.. Dessa kort tog jag i helgen.

Kan säga att han ser värre ut nu :/ Tyvärr hjälpte inte den allergi medicin han fått tidigare och vi hoppas nu kunna åka med honom till en hudspecialist veterinär på Ulltuna för utredning.

Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Rebecka

Oj, vilka "märken" ser ut som massa myggbett ser ut på en människa :P

2011-08-17 @ 22:06:34
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Anonym

2011-08-18 @ 12:13:06
Postat av: louise

jag dras rill stallet så fort jag får möjligheten!! men det verkar som att vi blir allt mindre skötar:(

2011-08-18 @ 12:14:20
Postat av: Louise-hästbloggg

Usch va läskigt det såg ut med märkena! Vad får han dom av?

2011-08-18 @ 13:41:11
URL: http://atlantico.blogg.se/
Postat av: louise

till**

2011-08-18 @ 14:00:56
Postat av: louise

till**

2011-08-18 @ 14:01:18
Postat av: Ann

Ja den som det visste se om jag kan få komma iväg och göra "pricktest" känns tufft. Imorgon hoppas jag att veterinären kommer i alla fall.

2011-08-18 @ 21:52:51
Postat av: louise

madde, verkar som om vi inte blir mer än 4/5 skötare kvar :8

2011-08-19 @ 21:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0