Duktiga Ebba & Gordon!!

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 22:07:48 | I kategori: Allmänt

Idag har Ebba varit på tävling med vår fina ridskoleponny Gordgeus Boy på Lilla Pålstorp där Gripens Ryttarförening annordnade en lokal LC,LB,LA. Ebba startade först LC:1 där de red ihop hela 65,9% och blev första utanför placering. Till LB:1 hade jag hunnit annlända för lite peppning och det såg verkligen jättefint ut sånär som på ett litet strul i ena galoppvolten, sedan kanske man hade velat ha lite mer tryck och nyansering - men det är trotts allt bara LB och de var superduktiga! De red nu ihop drygt 61%, två 5:or resten bara 6:or och 7:or!! I LCn fick de även en åtta i galoppprogramet.



Bilder ifrån framridningen..

Jag hoppade ju som sagt Demeter för Erik idag och det gick super, vi hoppade tre olika linjer med ganska många galoppsprång. Första linjen gick kanon men på andra linjen blev det lite för mycket tillbaka vilket gjorde att vi inte fick nån bra avsprångspunkt till hinder nr två och vi fick ett stopp/hamnade lite i hindret. Demeter blev nu lite skraj/försiktigt så jag kom på bara hinder nr ett ett par gånger innan jag sedan fick fart på henne så hon kom i den galoppen hon måste ha när man hoppar. Som en kanonkula!!
Sedan gick det superbra och Erik tyckte hon var fin och helt rätt för sin ålder - Kul :D

Jag och Demeter i början av sommaren. Fotograf var Bella S
Karin tog bilder idag med Christina kamera så jag kommer nog få lite bilder senare så ni får se hur hon hoppade idag också.

Red Navange på fm och han var verkligen ännu finare än igår!! Så kul häst när han går såhär bra, han är ju inte jättelätt med tanke på hans storlek men verkligen såå nyttig för mig att rida - har verkligen lärt mig mycket av honom.

Jag och Fia red ut en kort sväng på Poseidon och Kolibri som var helt crazy idag - superspänd och helspattig, Poseidon behöll dock lugnet och belive it or not men han har verkligen vaknat!! Kolibri hade ju ganska bråttom och när hon började trava så kom han helt by himself fram i galopp ifrån skritt.. Blev smått förvånad och sista biten hem skrittade han på som han inte gjort annat, han har ju dessutom väldigt bra skritt :)
Tidigare har jag, eller jag både ja och Fia, bara velat bli av med honom så vi"slipper" eländet då han varit så svår med framåtbjudningen och lätt blivit spänd.
Nu tycker jag faktiskt han är fin och rolig att rida och tror att det kan bli en riktigt bra häst, men tänk att det skulle ta sån tid innan han vaknade..

Kram Madde
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0