Stackars..

Publicerat: 2011-04-10 Kl: 15:34:39 | I kategori: Allmänt

Läste just på Aftonbladet att det är kaos i Göteborg med demonstrationer och att demonstranterna kastade smällare och annat på polishästarna. En av hästarna trillade tydligen vilket ledde till att ryttaren föll av.. Stackars djur :S Tycker det är lite hemskt med dessa polishästar - känns på något vis lite omodernt och såklart grymt mot dessa känsliga varelser..


Hittade dessa inte alltför smickrande bilder på polishästens yrke på google..

Vad tycker ni om polishästar??

En annan hemsk hästhändelse har skett i Liverpool under en direktsänd Grand National (typ kapplöpning över häckar)
Vet inte hur "human" jag tycker att den här typen av hästsport är :S Flera hästar och ryttare skadades och två dog alltså av sina skador..
Läs hela artikeln här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12859239.ab

Hemskt!! Vad gillar ni den här typen av hästsport?


Kram Madde
Kommentarer
Postat av: Erika

Jag har otroligt stor respekt för polishästar! Otroliga, vältränade, väldresserade djur med ett psyke av stål. Vi var på studiebesök på Polisrytteriet i Göteborg när jag jag utbildade mig för nåt år sedan, och vi fick då vara med under ett träningspass, vi fick leka demonstranter, gå omkring med flaggor och tjoa och tjimma, väldigt intressant! Hästarna är otroliga.

När vi dessutom bads att leka "hotfull folkmassa" (vi skulle gå raka vägen mot hästarna och försöka komma förbi) så hade vi ingen chans alls. Kanske för att vi, som hästmänniskor, har mer respekt för hästen än vad en vanlig demonstrant har, men jäklar att man inte ville kollidera med dem!

Helt klart ett minne för livet.



Självklart är det enorma påfrestningar som de kan råka ut för med, och det är ju inte alls schysst, men sett som en helhet så tror jag inte det är ett sånt illa hästjobb ändå.

2011-04-11 @ 11:13:14
URL: http://aliva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0