Kallt i kväll

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 23:08:12 | I kategori: Allmänt

Ja ännu en dag till ända. Försökte ju att ta det lugnt idag också.......Men svårt att vara inne inte min stil men kändes rätt ok på fm. Kauko var ju här och hade missförstått mig på antalet hästar som skulle gås igenom så han hade dessutm ganska bråttom. Ingen katastrof med någon häst och flera var ok.Arro Bell behöver skos med kilar som jag trodde Jocke blev inte så glad............
Tur att han finns. Madde var snäll och hade ridlektionen för gymnasiet. När alla hästarna var inne på em så var det dags för studiebesök!
Eftersom så många var borta idag så passade Amanda o Maria på att följa med.
Vi startade upp med ett besök på Arphus hos Per o Peter. Då Peter är hos Bayards och har träningar på tisdagar fick vi lov att åka dit och titta själva. Sofi ska ju dit på sin treveckors praktik från vecka 40 så det kändes som bra att komma dit denna veckan. Tror de andra tjejerna möjligtvis blev lite avundsjuka....men Sofi har verkligen riktigt önskat detta sedan hon började.
Vilken anläggning de har byggt upp! Jag har ju varit där förut men tjejerna blev "impade". Det började med att tekniska jag hade lite problem att få upp den elektriska grinden.
Det var alldeles lugnt och stilla då alla hästar fått sin em mat och personalen var ledig. Detta är en anläggning som ständigt hålls i bästa skick. Nyharvat i ridhuset, rent o prydligt överallt. För att inte tala om alla finesser. Inget lämnas åt slumpen - snacka om stil.

Ja därefter var det dax för nästa ställe Helmer men vi passerade Näsbyholm så vi stannade och tittade på deras ridhus och uteboxar men det var riktigt öde överallt.
Så raskt tillbaks i bilarna.
Helmer - ännu en fantastisk anläggning men på ett helt annat sätt och är ju också byggd i ett helt annat syfte. Deras ridhus är gigantiskt med stor cafeteria med skinnmöbler, övernattningsrum av riktigt hög standard, solarie, gym etc. För att inte snacka om själva ridytan mm.
Men bäst av allt var väl Rosie! Vilken service och bemötande hon visade oss verkligen allt. Dessutom blev det väl övertid för henne, då hon verkligen inte stressade på oss. Vi fick ju även hälsa på hästen från Arn filmen som dessutom var till salu det var flera av tjejerna som fotade honom.
De är ju berömda för alla sina lusitanos som de tagit in från Portugal. Fina hästar.
Till helgen är det stor Lusitanoshow där.

Nästa stopp blev Mc Donalds för lunchen var borta ur magen sedan länge. Kulinarisk måltid :-P

Nu var det dags för nästa stopp Strängnäs Ridskola. Där träffade vi på Andreas som hade lektion som okeyade att vi såg oss omkring i övrigt var det ganska tomt där, väldigt mörkt i ridhuset.

Eftersom det inte var mörkt ännu så ringde jag Agneta på Gesta gård så det blev ett stopp till. Där fick vi titta på många PRE hästar föl unghästar och hingstar. Hon visade oss glatt runt det var speciellt en häst som föll mig i smaken en mkt stor åring som hade skurit av sträcksenan. Den var tydligen helt återställd fantstiskt vad unga hästar kan läka bra. Det såg riktigt fin ut en fyra åring gillade jag starkt också. Snällt att vi fick komma på så kort varsel.
Kul att få se så många olika raser på en em-kväll.
Nu är det läggdags
Ann
Kommentarer
Postat av: Anonym

http://picasaweb.google.com/111045738937539045092/LokalHasthoppKlass76AvdelningAMariefredsRidklubb?authkey=Gv1sRgCOen5qz4noOTpQE#5485637761474240562



Har ni sett dessa? :)

2010-09-22 @ 13:30:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0