Träning för Liane!

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 21:03:36 | I kategori: Allmänt

Ja vi började med en rivstart att fixa stallarna innan vi sen käkade en snabb lunch på resten efter helgens weekend. Sen var det till att snabbt fixa Arrobell och rangun samt packa in all utrustning innan det sen bar iväg ner till Nyköping och Liane kl.11.. Jag red först kl.13 och han kändes riktigt fin om än lite matt mot slutet då jag skulle rida igenom FEI's Lagtävlansprog. för juniorer som jag ska rida i Enköping på lördag nästa vecka, jag vart ju bortlottad i Södertälje nu på lördag :( Liane tyckte att han såg mycket bättre ut överlag sedan förra passet och gillade att jag nu har ett lite friskare tempo genomgående.. Vi fortsatte att jobba med takt och tempo i traven och galoppen sen en del enkla byten innan jag skulle börja med de "flygande".
Det har ju gått så bra hemma sedan sist så jag kände mig mycket förväntansfull.. Däremot fick jag inte till dem helt till höger, jag som ville visa hur duktiga vi blivit :S Så jag fick göra ett par som vi tränat dem tidigare - strax innanför spåret, vänster galopp i höger varv, känna att han går fram för skänkeln och blir rak för att sedan "putta" ut bakdelen till vänster. Då fick vi sen fina byten och jag kunde även göra dem på andra linjer efter detta.


Mamma tog ganska många bilder idag men hon får inte riktigt till det där med fokuseringen ;P denna vart annars väldigt fin tycker jag..

Mamma red sedan Arrobell och jag såg den sista stunden och då såg han fin ut, både mamma och Liane verkade nöjda också, tänk att gammelmannen blir 20 nästa år!


Liane förklarar..

Idag hade vi med oss en uppstoppad uggla till Liane :D Den flög in i en av speglarna i hennes ridhus i vintras, tror jag det var, så Johan som är konservator på Lilla Koltorp som ligger innan Ekelund utmed grusvägen fick i uppgift att göra detta. Såg den aldrig men Liane vart glad!


HOHOoo

Väl hemma på gården sedan vid kvart i fem hade jag en häst kvar att rida - Mille! Kände att han verkligen behövde ridas ordentligt idag då det känns som att den senaste veckan har det blivit lite si och så med nån ordentlig träning för just hans del. Så det vart faktiskt lite drygt en timmes dressyrträning i ridhuset - vilket kändes mycket bra :D Han behöver verkligen komma upp i kondition och få lite mer styrka nu så jag måste se till att ca 2 pass i veckan blir lite längre och tuffare, jag rider ju sällan mer än 45min då jag tränar själv eller för mamma men ibland behöver man tänja lite på "gränserna" för att höjja nivån och förmågan - både för mig och hästen..


Mille och jag i sommras..

Kram
Kommentarer
Postat av: Jenny

Hmm, och jag blev bortlottad i Nyköping. Får rida sista klassen dock. Ses där?

2010-10-26 @ 08:13:23
URL: http://www.stallquecksta.blogspot.com/
Postat av: Madde

Näe ja är urless på att åka den vägen.. Ja ska till Enköping med Rangun istället :)

2010-10-26 @ 19:33:41
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0