Popcornpålle!

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 20:26:35 | I kategori: Allmänt

Ja Mille alltså.. Han var helskruvad idag, rädd för allt i ridhuset plus att det titt som tätt trillade ner snö ifrån taket som han tyckte var läskigt :S Jag hade bara 20*40m att rida på också för de hande byggt fram till löshoppningen.
Kookoo?? :P

På morgonen red jag "Dosan" också, satte på en "hoppluva" men nå bomull i öronen ville hon inte veta av.. Vet inte om själva luvan gjorde så mycket, jag har ju Ranguns luva med isydda gummiöron också men då hör hon absolut igenting och jag vill ju kunna "prata" med henne när jag rider, för att lugna och berömma.
Hon kändes iaf mycket bättre idag, men det är ingen häst man sitter upp och rider runt på typ 30min och sen går in.. Jag red nog i närmre en timme med mycket mycket övergångar skritt trav och även mycket skrittarbete, såsmåningom la jag in lite sidvärts vilket hon först inte alls hade så lätt för till att börja med. På slutet var hon riktigt fin i galoppen - rund och "låg" i formen och hon kunde galoppera på i balans med en rund mjuk galopp.. I början av galopparbetet bara drog hon iväg och så fort det sen vart lite jobbig då jag fick tag på henne så var det som att hon inte orkade bära sig och valde då att bryta av..
Helt genomsvettig vart häststackarn - ska försöka hinna med att kilppa henne imorrn kanske, men tror inte hon är klippt tidigare så vi håller tummarna för att hon håller sig lugn.

Rangun fick också ett dressyrpass idag, våra hästar är inte broddade ännu så då går det ju inte att rida ut, det räcker med de de halkar till och från hagar och ridhus. Verkade som att pappa ska sko Rangun imorrn så då blir det broddar på vilket betyder att han sen får gå själv fram till vi tar av broddarna igen - stackarn. Tycker inte om att ha hästar gå själva de är trotts allt flockdjur och speciellt Rangun älskar sina hagkompisar och att få leka hela dagarna något som är bra för kondition och muskler också.. Men vågar inte riskera att ha går och skadar sig allvarligt - det räcker med de nästan dagliga småsår han har då han kommer in, han ser ut som en boxare med ärr överallt. Jag tror att det sällan är någon av de andra hästarna som skadar honom utan det är han själv som är fumlig och kliver på sig själv osv.. Han skadade sig ju rejält för snart två år sedan då vi fick sy ena bakbenet efter en trampskada som han troligtvis orsakat sig själv.. :S

Ursöt i sin rosa grimma som han tyvär hade sönder med hjälp av Mille och Limit..

Löshoppningen gick tydligen bra, jag lagade lunch under tiden. Efter lunch fick tjejerna träna på att brodda - de fick brodda de hästar de skulle rida. Maria  red Nejlika och Sofi lyckades jag övertala att testa Gent  vilkrt hon absolut inte ångrade då det verkligen såg super ut.. Han är inte en helt lätt ponny då han i botten är hoppponny.. Elise red inte då hon hade ont i en tå och Sofia som är hos oss red Lindsey.

Arrobell ska nu ha ganska lång konvalecens, först boxvila i två veckor sedan får han börja skrittas i en vecka men fortfarande får han inte gå ut.. Detta känns dock ganska brå då det känns som att vi har nog mer hästar och annat att göra ändå då mamma och pappa åkt på semester sen. Han får inte  heller ha täcke på bogen så nu har vi en täckesgjord runt magen med bakåtvikta bogspännen.. Hoppas att det ska sitta kvar bra för det går ju inte att han ska stå "naken" såhär års.

Mamma och Arrobell på vårt dressyrmeeting i sommras..

Imorrn är det dags att åka till Peter igen, får se hur Mille verkar i sitt ben imorgon bitti då det inte känns helt ok att åka om han skulle vara svullen om än lite bara.. Jag har ju Rangun jag kan ta med i såna fall, eller ev "Dosan" då.. Vet inte vilken tid vi ska vara där men gissar att det är runt 11 som förra gången.. På eftermiddagen ska jag ha två privatlektioner först för Ebba och sedan Stella - trimmning in i det sista inför helgens KM!!

Kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0